ДАХНО Юрій Володимирович

ДАХНО Юрій Володимирович

908(477.51)
Д 21
Дахно, Юрій Володимирович.
  Скриня пам'яті. Життєві замальовки сільського поштаря [Текст] : зб. іст.-етнограф. оповідань Юрія Дахна
/ [авт. та упоряд. Юрій Дахно]. – [Б. м.] : Таки Бук, 2024. – 115 с. : іл. кольор.
  Зі сторінок видання "Скриня пам'яті. Життєві замальовки сільського поштаря" довідаєтеся про життя та побут мешканців Чернігівщини початку, середини та кінця XX століття: краєзнавець, етнограф та в минулому очільник поштового відділення Юрій Дахно згадує історії своєї родини, долі сусідів, знайомих, які ще недавно мешкали в селі Москалі, що за 30 кілометрів від Чернігова, та по яких нині лишилися порожні хати. Хати, наповнені згадок про чиїсь минулі буремні життя.
  Частину оповідок пан Юрій виклав на фейсбук-сторінці, чим схвилював душі своїх читачів, хтось упізнав долі і своїх рідних.
908(477.51)
В 42
  Від мідного п'ятака до музейного комплексу [Текст] / Від. освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбин. селищ. ради. – [Б. м. : б. в.], 2019. – 62 арк. : іл. кольор. – (Туристична стежина громади).
  У маленькому селі Москалі Шибиринівського старостинського округу M-Коцюбинської селищної ради живе природжений дослідник-краєзнавець Юрій Володимирович Дахно. У кожній старовинній речі, навіть фрагменті, він убачає свідка історії, тому недарма з ранніх літ почав збирати старожитності: рушники, старовинний одяг, світлини, документи, гроші, картини, предмети побуту тощо, які на сьогодні вже складають цілий музейний комплекс.
  Юрій Володимирович – технік поштового зв'язку за фахом (чверть століття пропрацював начальником поштового відділення у сусідньому селі Шибиринівка) і краєзнавець за покликанням. Робота у щоденному спілкуванні допомагала в іншому його захопленні – збиранні переказів, бувальщин, легенд краю, народних пісень, яких уже зараз вистачає не на одну книжку.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється