ЧОРНА Інна

ЧОРНА Інна

84(4УКР)
К 64
Кононович, Леонід Григорович.
  Чигиринський сотник [Текст] : роман
/ Леонід Кононович. – Харків : Фабула, 2016. – 524, [1] с. – (Сучасна проза України).
  Леоніда Кононовича звикли вважати основоположником кримінального жанру в українській літературі, але його новий роман "Чигиринський сотник" – щось зовсім інше. Це гостросюжетна оповідь про маленького козака, що немов зринув із надр стародавньої легенди, безтурботного мандрівника в нетрях язичеської демонології, і в той самий час – теперішній лицарський роман, "козацьке фентезі", де національна традиція перегукується із чужоземними містичними практиками, а чудове багатство мови сполучається з бойовою динамікою історичної саги. Це по-справжньому екстремальне читання, несподіваний і гострий погляд на наше минуле й "український мир".
821(477)
Н 62
Нікітін, Олексій.
  Маджонг [Текст] : роман
/ Олексій Нікітін ; [пер. укр. О. Якименко]. – Харків : Фабула, 2017. – 414, [2] с. – (Сучасна українська проза).
  Сон і дійсність, гра і реальність переплетені в романі Олексія Нікітіна настільки химерно, що мимоволі згадуються парадоксальні слова Володимира Набокова про життя, яке наслідує літературі. Стародавня китайська гра, таємниці бібліофілів, загадка третього тому "Мертвих душ" Миколи Гоголя – автор вдало поєднує сюжетну захопливість із високими метафорами, що набувають у міру розвитку химерного сюжету майже пророчої і часом страхітливої глибини.
821(477)
О-40
  Ода до України [Текст] : зб. есеїв, оповідань та віршів / Любов Якимчук [та ін.] ; упоряд. Еммануель Рубен. – Київ : Книголав, 2022. – 244, [1] с. – (Полиця бестселер).
  Навесні 2022 року, незадовго після початку повномасштабної російсько-української війни, один французький письменник запросив українських колег – чотирнадцятьох авторів та авторок – розповісти про свою Україну. Про її міста й села, місця та краєвиди, простори та історії, які тут живуть і які тут створюються. Про речі, які є символічними для українців та оселяються в наших серцях, уособлюючи те, що називається Домом. Результатом цієї ідеї та запрошення і є збірка Hommage а I'Ukraine – "Ода до України". Ця книга – наче розмова у колі друзів: кожен ділиться спогадами, думками й відчуттями, радощами і тривогами, спостереженнями за тим, як змінює війна рідні місця та сприйняття дому, та історіями, які – вигадані й невигадані – показують Україну такою, як вона є.
821(73)
Р 49
Ріґґз, Р.
  Дім дивних дітей [Текст] : роман
/ Ренсом Ріґґз ; [пер. з англ. В. К. Горбатька]. – 2-ге вид. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 429, [1] c. : іл.
  Шістнадцятирічний Джейкоб з дитинства звик до розповідей свого діда про його юність на далекому острові у графстві Уельс, у притулку для дивних дітей: про чудовиськ із потрійними язиками, про невидимого хлопчика, про дівчинку, яка вміла літати... Єдиним побічним ефектом цих вигадок були нічні кошмари, що мучили підлітка. Але одного разу кошмар увірвався в його життя, убивши діда наяву...
821(73)
З-93
Зумас, Лені.
  Червоний годинник [Текст] : роман
/ Ленні Зумас ; пер. з англ. О. Чупи. – Київ : Vivat, 2019. – 302, [2] с. – (Світовий бестселер).
  Америка, наші дні. Аборти, ЕКЗ й усиновлення дітей самотніми жінками заборонені законом у всіх 50 штатах. Усе це для того, щоб "відновити авторитет родини й покращити демографічну ситуацію". Відтепер тіло жінки їй не належить. Нова реальність сягнула маленького містечка в штаті Орегон. Дівчинка-підліток вагітна й хоче зробити аборт. Сорокарічна самотня вчителька, навпаки, намагається завагітніти, бо всиновити дитину їй не вдається. Знахарка із загадковим минулим може зарадити їм, тим самим зневаживши закон. Дружина, яка покинула навчання в юридичному коледжі заради сім'ї й дітей, а тепер сумнівається в правильності свого вибору. Шляхи цих героїнь перетинаються, утворюючи особливий зв'язок, що своїм корінням сягає минулого. Тих далеких часів, коли полярна дослідниця кинула виклик суспільним нормам, знехтувала традиційними цінностями й реалізувала себе як науковиця. П'ять жінок, п'ять доль і один вибір, який постане перед кожною з них. Цей вибір назавжди змінить їхні життя.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється