НІКОЛАЄВА Анна

НІКОЛАЄВА Анна

398(477)
Н 63
Ніколаєва, Анна.
  Система символічного захисту у повсякденному житті українців Полісся (кінець ХIХ – початок ХХI ст.) [Текст] : монографія
/ Анна Ніколаєва ; Держ. агенство з упр. зоною відчуження, Держ. наук. центр захисту культ. спадщини від техноген. катастроф, Студії та матеріали з культур. антропології укр. Полісся. – Дрогобич : Коло, 2023. – 284 с. : іл., фот.
  У монографії досліджено і структуровано систему символічного захисту українців Полісся кінця XIX – початку XXI ст. Проте завдяки застосуванню порівняльного методу дослідження охоплено й інші регіони України. На основі власних польових матеріалів, наявних етнографічних джерел та попередніх досліджень авторка класифікує, вивчає семантику і структуру нормативів як пасивний аспект символічного захисту, а також апотропеї (захист індивідуальний, індивідуального і спільного простору) як його активну складову.
  Для етнологів, антропологів, фольклористів, філологів, істориків, культурологів, педагогів, студентів та усіх, хто цікавиться українською культурою.

  Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових подаровано три примірники книги.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється