УКРАЇНСЬКИЙ католицький університет

УКРАЇНСЬКИЙ католицький університет

94(477)
М 26
Маринович, Мирослав Франкович.
  Всесвіт за колючим дротом [Текст] : спогади і роздуми дисидента / Мирослав Маринович. – Вид. 3-тє, випр. й допов. – Львів : Видавництво українського католицького університету, 2022. – 535 с. 
  Автор у брежнєвські часи відбув 10 років ув'язнення в концтаборі й на засланні – за участь у правозахисній Українській Гельсінській групі (УГГ). Це була перша не підпільна група Руху опору, яка, діючи відкрито, тривалий час показувала всьому світові ситуацію з правами людини в підрадянській Україні.
  Народжений у Галичині вже після Другої світової війни і виховуваний у радянській школі, автор показує у своїх спогадах роль галицької родини у формуванні позиції спротиву тоталітарному режимові. Живо, цікаво й відверто розповідає про життя в підрадянському Києві в епоху Гельсінського руху, про діяльність УГГ та її членів, про несправедливі арешти і радянське кривосуддя. Детально змальовує картини життя політичних в'язнів у концтаборі. Описує обставини свого заслання в Казахстані. Велику увагу приділяє духовному зростанню людини. Ділиться своїми роздумами про дисидентство і природу тоталітаризму. І врешті виносить присуд комуністичній системі.

  Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових подаровано два примірники книги.
  001.89
  К 80
  Кресвелл, Джон В.
  Дизайн дослідження: підходи на основі якісних, кількісних і змішаних методів [Текст]
/ Джон В. Кресвелл, Дж. Девід Кресвелл. – Львів : Видавництво Українського каталицького університету, 2022. – 283 с.
  Останніми роками, коли постала необхідність для аспірантів та науковців публікуватися в міжнародних журналах, виявилося, що навіть бездоганний переклад україномовної статті не забезпечить їй публікацію через різні підходи до методики досліджень, чималу розбіжність в термінології і різні вимоги до написання і оформлення манускрипту, які існують в англомовній науковій літературі й у вітчизняній практиці.
  Тому книга Джона та Девіда Кресвеллів є надзвичайно цінним посібником, бо не лише дає поради і рекомендації, як планувати і здійснювати дослідження з людським фактором, а й пояснює причини і пропонує покрокові інструкції для кожного етапу у праці дослідника. Це своєрідний путівник і практично корисний порадник, який стане у пригоді при плануванні та проведенні дослідження, а також аналізі результатів та публікації матеріалів.

  Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових подаровано два примірники книги.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється