КАФЕДРА фінансів, банківської справи та страхування НУ "Чернігівська політехніка"

КАФЕДРА фінансів, банківської справи та страхування НУ "Чернігівська політехніка"

65.9(4УКР)264 / 33С5(С2)
І-48
Ільчук, Валерій Петрович.
  Ринок ІРО [Текст] : монографія
/ В. П. Ільчук, Н. І. Гавриленко, І. В. Садчикова ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : Брагинець О. В., 2016. – 226 с. : табл.
  У монографії розглянуто процес залучення довгострокових фінансових ресурсів через проведення первинного розміщення акцій (ІРО) як однієї із найскладніших фінансових процедур, яка супроводжується великою кількістю ризиків. Поглиблено теоретичні засади, обгрунтовано науково-методичні положення та надано практичні рекомендації щодо забезпечення ефективності ІРО.
  Рекомендовано для аспірантів, викладачів та практиків фондового ринку.
338(477)
І-48
Ільчук, Валерій Петрович.
  Фінансово-економічні аспекти розвитку ринку органічної продукції в Україні [Текст] : монографія
/ В. П. Ільчук, Х. І. Штирхун. – Чернігів : Брагинець О. В., 2018. – 255, [1] с.
  У монографії розглянуто основні теоретичні, методичні та прикладні основи функціонування та розвитку ринку органічної продукції в Україні. Зокрема, досліджено особливості інституціональної підтримки та тенденції розвитку ринку органічної продукції в Україні та у світі на основі загальноприйнятих та авторських методик аналізу. Крім цього, проведено SWOT-аналіз ринку органічної продукції в Україні, ідентифіковано та класифіковано ризики, з якими можуть зіткнутись суб'єкти ринку органічної продукції, та запропоновано методи управління окресленими ризиками.
  Значна увага приділяється питанням популяризації та реалізації органічної продукції на вітчизняному та міжнародних ринках, а також розробці механізму державного регулювання ринку органічної продукції та його фінансовою заоезпечення для ефективного функціонування ринку органічної продукції.
  Монографія розрахована на широке коло науковців, фахівців у сфері виробництва, популяризації та реалізації органічної продукції, які мають відношення до розроблення та впровадження стратегій розвитку пріоритетних галузей національної економіки, студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ та усіх тих, хто цікавиться проблемами й перспективами розвитку ринку органічної продукції в Україні.
65.9(4УКР)26 / 33С5(С2)
І-48
Ільчук, Валерій Петрович.
  Фінанси і кредит. Вступ до фаху [Текст] : підручник
/ В. П. Ільчук, І. В. Горшунова ; Черніг. держ. технол. ун-т. – Чернігів : [б. в.], 2013. – 195 с. : табл.
  У підручнику розкрито основні поняття фінансів, охарактеризовано їх структура та функції. Висвітлено окремі питання з історії фінансів, а також основні завдання, які вирішують у своїй практичній діяльності фінансисти. Визначено професійні вимоги до фінансистів, перелік необхідних знань та вмінь. Значна увага приділена організації та функціонуванню фінансів у різних галузях економіки.
  Підручник призначений для викладачів, практичних працівників, студентів. Особливо буде корисним студентам 1 курсу, виходячи з його орієнтації, спрямованої на посилення зацікавленості у глибокому вивченні всіх фінансових дисциплін, що дозволить їм реалізувати своє прагнення стати висококваліфікованими фахівцями у галузі фінансів, а також абітурієнтам, які можуть визначитись з майбутньою професією.
65.9(4УКР)37 / 33С5(С2)
С 41
Сич, Є. М.
  Системи зв'язку залізничного транспорту: розвиток та ефективність [Текст] : монографія
/ Є. М. Сич, В. М. Кислий ; Київ. ун-т економіки і технологій транспорту. – Київ : Логос, 2007. – 571, [1] с. : табл.
  У монографії окреслено роль господарства сигналізації та зв'язку в економіці залізничного транспорту, викладено сутнісні основи участі інформаційно-комунікаційних технологій в перевізному процесі. Особливу увагу приділено впливу інформатизації економіки на господарство; теоретично обгрунтовані наукові засади комерціалізації корпоративних інформаційно-комунікаційних мереж. Розкрито сутність, зміст і особливості визначення найважливіших критеріїв соціально- економічної ефективності розвитку транспортного зв'язку, надано методику визначення показників оцінки.
65.01 / 33
А 43
  Актуальні проблеми формування та розвитку інформаційної економіки в Україні [Текст] : кол. монографія / [С. М. Шкарлет та ін.] ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : Брагинець О. В., 2017. – 291, [1] с. : рис., табл.
  Монографія присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів становлення інформаційної економіки.
  Монографія може становити інтерес для науковців, предсавників влади, викладачів, аспірантів і студентів ВНЗ. Розрахована на широке коло читачів, всіх, хто цікавиться різнобічними проблемами природи сучасних трансформацій та становлення нового типу господарських відносин у межах інформаційної економіки.
65.9(4УКР)262 / 33С5(С2)
Р 64
  Розвиток фінансового ринку в контексті забезпечення фінансової безпеки України [Текст] : монографія / [О. В. Абакуменко та ін.] ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : ЧНТУ, 2016. – 195 с. : табл., рис.
  У монографії розглянуто основні теоретичні, методичні та прикладні аспекти розвитку фінансового ринку в контексті забезпечення фінансової безпеки України.
  Фінансовий ринок є важливою складовою розвитку національної економіки, оскільки саме у його межах формуються обсяги інвестиційних та кредитних ресурсів для подальшого функціонування економічних суб'єктів. Однак, як показує досвід функціонування досліджуваного ринку в нашій державі, його ефективний та стабільний розвиток можливо забезпечити лише завдяки активізації внутрішніх фінансових ресурсів і розробки стратегічних заходів їх залучення до національного господарства, що сприяє також формуванню передумов зміцнення національної фінансової безпеки. Реалізація зазначених напрямів розвитку фінансового ринку в контексті забезпечення його фінансової безпеки дозволяє знизити його залежність від діяльності іноземних інвесторів. Саме цим суб'єктам притаманний мінливий характер присутності на зазначеному ринку та можливість швидкого виведення капіталів до інших країн в умовах сучасних світових фінансово-глобалізаційних процесів.
  Отже, це й обумовило необхідність дослідження та обгрунтування дієвих заходів розвитку національного фінансового ринку з метою формування заходів для підвищення фінансової безпеки держави, розробки інституціональних напрямків реформування досліджуваного ринку для збільшення реальних обсягів інвестиційних та кредитних ресурсів.
  Видання розраховане на викладачів і студентів економічних ВНЗ, наукових працівників, фахівців у сфері функціонування фінансових ринків, а також усіх, хто цікавиться проблемами досліджуваного окресленого ринку та питаннями забезпечення фінансової безпеки держави.
65.9(4УКР)20 / 33С5(С2)
І-66
  Інноваційно-інвестиційні засади стійкого розвитку базових галузей національного господарства [Текст] : колект. монографія / Черніг. нац. технол. ун-т ; за загал. ред. Ільчука Валерія Петровича. – Чернігів : ЧНТУ, 2016. – 395 с. : рис., табл.
  У монографії досліджено теоретико-нрикладні засади інноваційно-інвестиційного розвитку на макро- і мікроекономічному рівнях; викладено методологічні основи фінансово-економічного аналізу інноваційно-інвестиційної діяльності. Проведено комплексний аналіз інвестиційної привабливості інновацій у базових галузях економіки. Значна увага приділяється питанням ідентифікації, аналізу й оцінці інноваційно-інвестиційних ризиків загалом і в контексті фінансово-економічної безпеки базових галузей національного господарства.
  Колективна монографія підготовлена в межах наукової комплексної теми дослідження "Інноваційно-інвестиційні засади стійкого розвитку базових галузей національного господарства" (державшій реєстраційний номер ДР № 0115U001150, термін березень 2015 р. – лютий 2018 р.) і розрахована на широке коло вітчизняних фахівців, науковців, причетних до розробки та впровадження стратегії розвитку базових галузей національної економіки, студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ та усіх тих, хто цікавиться проблемами і перспективами розвитку національної економіки.
338.43(477)
М 84
Мостова, Анастасія Дмитрівна.
  Стратегічне забезпечення продовольчої безпеки України [Текст] : [монографія]
/ А. Д. Мостова ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. Петра Василенка. – Харків : Друкарня Мадрид, 2019. – 310 с. : табл., рис.
  Монографія присвячена дослідженню проблем стратегічного забезпечення продовольчої безпеки України в умовах інтеграційної перспективи держави. Визначено наукові підходи до формування й реалізації стратегії продовольчої безпеки держави. Розроблено методичні засади стратегічного аналізу продовольчої безпеки. Дано оцінку стану та перспектив продовольчої безпеки України. Окреслено стратегічні напрями забезпечення продовольчої безпеки.
  Для науковців, які займаються питаннями продовольчої безпеки в Україні, аспірантів, студентів, а також працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.
657.6
Р 36
Рекова, Наталія Юріївна.
  Економічний аналіз та аудит результатів реалізацій політики фіскальної децентралізації: теоретико-методологічні підходи та розвиток в Україні [Текст] : монографія
/ Н. Ю. Рекова ; М-во освіти і науки України, Донбас. держ. машинобуд. акад. – Краматорськ : ДДМА, 2018. – 559 с. : табл., рис.
  У монографії окреслено можливості та напрями фіскальної децентралізації в удосконаленні інструментарію фінансової політики; обгрунтовано групи і склад ефектів та показників ефективності й результативності політики фіскальної децентралізації, а також напрями розвитку їх економічного аналізу; визначено напрями трансформації ролі та змісту координації, контролю та аудиту в управлінні процесом фіскальної децентралізації. Розроблено теоретико-методологічні положення формування сучасної моделі публічних фінансів і на цій основі запропоновано методологію економічного аналізу моделей публічних фінансів і процесів фіскальної децентралізації. Виявлено кількісні характеристики та передумови формування сталості, переваг та недоліків сучасних моделей публічних фінансів на основі їх порівняльного аналізу та особливості еволюції моделі публічних фінансів в Україні. Приділено увагу концептуалізації методології і розробці методичного забезпечення аудиту ефективності публічних фінансів.
332.1(477)
П 27
Перепелюкова, Олена Василівна.
  Організація ефективного використання потенціалу регіонів у процесі співробітництва [Текст] : монографія
/ Перепелюкова Олена Василівна. – Харків : Друкарня Мадрид, 2019. – 393, [2] с. : рис., табл.
  У монографії досліджено та узагальнено теоретико-меїодологічні підходи до організації ефективного використання потенціалу регіонів. Узагальнено базові дефініції та сформовано понятійно-категоріальний апарат наукового дослідження. Визначено основні напрями міжтериторіального співробітництва та розвитку регіонів України. Виокремлено основні форми міжрегіональної співпраці в Україні, а саме міжтериторіальну співпрацю, транскордонне співробітництво, Єврорегіони, міжрегіональне співробітництво. Удосконалено визначення потенціалу ефективного просторового економічного співробітництва регіонів. Удосконалено напрями організаційно-інституційного забезпечення використання потенціалу регіонів. Вділено етапи еволюційного процесу удосконалення місцевого економічному розвитку. Запропоновано концептуальний підхід до формування потенціалу регіонів у процесі співробітництва. Запропоновано науково-методичний підхід до оцінки соціально-економічного розвитку регіонів країни. У межах оцінки ефективного використання потенціалу регіонів в умовах інклюзивної економіки проведено етимологізацію регіонів з метою визначення їх особливостей в галузевому та економічному розвитку. Запропоновано методичний інструментарій оцінки впливу факторів на використання потенціалу регіонів України на основі імітаційного моделювання. Сформовано когнітивну модель ефективного використання потенціалу регіонів у процесі співробітництва. Запропоновано науково-методичне забезпечення моніторингу використання потенціалу регіонів.
  Для науковців, викладачів, аспірантів, магістрів, студентів економічних спеціальностей, менеджерів промислових підприємств, фахівців економічних служб.
331.5
С 34
Сибірцев, Володимир Васильович.
  Інституціональні основи регулювання ринків праці [Текст] : монографія
/ В. В. Сибірцев. – Харків : Смугаста типографія, 2017. – 429 с. : табл., рис.
  Монографія присвячена вирішенню наукової проблеми, пов'язаної із розробкою теоретичних і методологічних положень, науково-практичних рекомендацій щодо державного регулювання ринків праці в умовах інституціонального реформування національної економіки. Сформовано теоретико-методологічний базис та обгрунтовано положення парадигми інституціонального реформування системи державного регулювання національного ринку праці. Розроблено організаційно-економічне забезпечення державної підтримки та активізації інституціональних змін національного ринку праці. Обґрунтовані теоретичні положення та запропоновані практичні рекомендації щодо інституціонального проектування стратегічної збалансованості національного ринку праці.
  Для наукових співробітників, фахівців, спеціалістів національного господарства, аспірантів та магістрів – всіх, кого цікавлять проблеми та перспективи розвитку національного ринку праці та механізму державного регулювання зайнятості.
005.9
Д 53
Дмитренко, Алла Василівна.
  Теоретико-методологічні засади та прагматика організації фінансового контролінгу спільної діяльності у сфері бізнесу [Текст] : монографія
/ А. В. Дмитренко ; М-во освіти і науки України, Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : ЧНТУ, 2019. – 353 с. : рис., табл.
  У монографії комплексно розглянуто теоретичні основи та практичний інструментарій фінансового контролінгу спільної діяльності. Розкрито інструментарій та методи забезпечення результативності фінансово-господарської діяльності спільного підприємства. Визначено концептуальні засади та методи вартісно-орієнтованого й стратегічного фінансового контролінгу спільної діяльності, системи збалансованих показників, фінансової діагностики й моніторингу.
  Для спеціалістів фінансово-економічних служб, фінансових контролерів, бізнесменів і фахівців у сфері управління фінансами, працівників практичної сфери, наукових працівників, які досліджують проблеми спільної діяльності на підприємствах України, а також викладачів, аспірантів, докторантів та студентів.
338.43
Н 64
Ніколюк, Олена Володимирівна.
  Теоретико-методологічні засади інституційного регулювання соціально-економічної безпеки аграрного виробництва [Текст] : монографія
/ О. В. Ніколюк ; М-во освіти і науки України, Одес. держ. аграр. ун-т. – Одеса : Друкарський дім ; Одеса : Друк Південь, 2018. – 297 с. : рис., табл.
  У монографії висвітлюються сучасні проблеми інституційного регулювання соціально-економічної безпеки аграрного виробництва в Україні. Інституційне регулювання соціально-економічної безпеки аграрного виробництва розглядається як система впорядкованих економіко-господарських процесів за допомогою встановлених державою і ринком правил, норм, традицій, що формують відповідне інституційне поле яке створює передумови для ефективного функціонування суб'єктів аграрного виробництва. Основну увагу приділено концепції регулювання соціально-економічної безпеки аграрного виробництва, яка є передумовою визначення пріоритетних напрямів державної стратегії розвитку аграрного виробництва та передбачає концептуальний методологічний, методичний рівні та організаційно-економічне забезпечення. Обгрунтовано необхідність формування стратегії забезпечення соціально-економічної безпеки аграрного виробництва в Україні, ключовою метою якої є визначення моделі дій і засобів системи забезпечення розвитку аграрного виробництва, розробка основних напрямів, форм, методів та інструментів досягнення стратегічних цілей. Сформовано структуру комплексного механізму регулювання соціально-економічної безпеки аграрного виробництва.
  Монографія розрахована на науковців, спеціалістів, які приймають рішення у сфері формування стратегії забезпечення соціально-економічної безпеки аграрного виробництва, викладачів, аспірантів, магістрів та студентів економічних вузів.
338.43
П 36
Піщенко, Олег Володимирович.
  Регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору: теорія, методологія та практика [Текст] : монографія
/ О. В. Піщенко ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т ”Черніг. політехніка”. – Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020. – 305 с. : рис., табл.
  У монографії висвітлюються сучасні проблеми регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору в Україні. Запропоновано складові стратегії еколого-економічної безпеки аграрного сектору в Україні, ключовою метою якої є визначення моделі дій і засобів системи забезпечення еколого-економічної безпеки аграрного сектору. Розроблено модель регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору, яка базується на теоретико-методологічних підходах до реалізації системи регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору. Надано пропозиції щодо удосконалення організаційної складової регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору. Представлено науково-методичний підхід до збалансування інтересів суб'єктів механізму регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору шляхом об'єднання зусиль учасників. Проведена систематизація зарубіжного досвіду у напрямку імплементації сучасних інструментів регулювання еколого-економічної безпеки аграрного сектору на основі поєднання стандартів, вимог та нормативів, субсидій, стимулювання наукових розробок і досліджень. Надано наукове обгрунтування необхідності розробки та впровадження стратегії забезпечення еколого-економічної безпеки аграрного сектору.
  Монографія розрахована на науковців, спеціалістів, які приймають рішення в сфері формування стратегії забезпечення еколого-економічної безпеки аграрного сектору, викладачів, аспірантів, магістрів та студентів економічних вузів.
631.1(477.51)
М 67
Митяй, Оксана Василівна.
  Управління конкурентоспроможністю агропромислового виробництва в системі державного регулювання аграрного ринку: теорія і механізми [Текст] : монографія
/ Митяй О. В. ; М-во освіти і науки України, Черніг. нац. технол. ун-т. – Умань : Сочінський М.М., 2018. – 386 с. : табл., рис.
  Монографія присвячена дослідженню теоретико-методологічних й прикладних засад формування системи механізмів й технологій розвитку конкурентних переваг агропромислового виробництва та державного регулювання аграрного ринку. На основі аналізу досліджень українських і закордонних науковців, вивчення статистичної інформації про стан аграрного ринку та конкурентні позиції агропромислового виробництва визначено детермінанти розвитку системи державного регулювання конкурентного середовища аграрного ринку та напрями підтримки конкурентоспроможності суб'єктів агробізнесу. Обгрунтовано моделі формування й реалізації аграрної політики у контексті забезпечення продовольчої безпеки країни та розроблено організаційно-економічний механізм державного регулювання конкурентного середовища аграрного ринку та розвитку агропромислового виробництва.
  Книга розрахована на науковців, державних службовців, спеціалістів підприємств і організацій, викладачів, студентів економічних спеціальностей, широке коло читачів.
338.4
В 61
Вовк, Ольга Миколаївна.
  Детермінанти модернізації підприємств інфраструктурної сфери: теорія, методологія, практика [Текст] : монографія
/ Вовк Ольга Миколаївна ; ПВНЗ "Міжнар. наук.-техн. ун-т ім. акад. Юрія Бугая". – Київ : Маслаков, 2020. – 479 с. : граф., табл.
  У монографії викладено результати досліджень теоретико-методологічних засад управління підприємствами інфраструктурної сфери в контексті впливу детермінант модернізації в економічних системах. Розглянуто теоретичні основи і методологію забезпечення результативності модернізації в умовах інноваційного розвитку та інтелектуалізації економіки. Обгрунтовано методологічні аспекти модернізації підприємств інфраструктурної сфери на засадах інноваційно-когнітивної парадигми. Досліджено характеристики факторного впливу детермінант на тенденції і результативність модернізації підприємств інфраструктурної сфери в умовах міжнародної інтеграції. Запропоновано та оцінено ефективність імплементації прикладного інструментарію управління модернізацією підприємств на засадах інституційного та стратегічного концептів інноваційного розвитку.
  Наукове видання розраховано на науковців, викладачів, докторантів та фахівців, які займаються проблемами управління модернізацією підприємств в умовах інтелектуалізації та інноваційного розвитку.
336.7(477)
Д 64
Долінський, Леонід Борисович.
  Кредитно-інвестиційна діяльність банківських установ: теорія, методологія, практика [Текст] : монографія
/ Долінський Леонід Борисович ; М-во освіти і науки України, Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : ЧНТУ, 2019. – 389 с. : табл., рис.
  Всебічно досліджено проблематику кредитно-інвестиційної діяльності банківських установ в Україні. Розбудовано підхід, у межах якого аналіз ефективності кредитно-інвестиційних операцій віраховує не лише норми дохідності та строки окупності, але й ризикованість відповідних капіталовкладень. Розглянуто питання управління банківськими ризиками при здійсненні кредитно-інвестиційної діяльності та оцінювання ризиків на підгрунті ймовірностей дефолту та сподіваних збитків у випадку дефолту. Висвітлено питання комплексного кредитного аналізу боргових зобов'язань на підгрунті кредитних рейтингів.
  Монографія призначена для науковців, аспірантів і викладачів, а також фахівців-нрактиків фінансового ринку, які займаються нетривіальними питаннями оцінювання та управління ризиками у кредитно-інвестиційній діяльності банківських установ.
339.9
К 26
Карпенко, Оксана Олександрівна.
  Європейський вектор кластеризації транспортно-логістичних підприємств у площині інформаційно-комунікаційних технологій [Текст] : монографія
/ О. О. Карпенко ; М-во освіти і науки України, Київ. держ. акад. вод. трансп. ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. – Київ : СІК ГРУП УКРАЇНА, 2017. – 252 с. : рис., табл.
  У монографії "Європейський вектор кластеризації транспортно-логістичних підприємств у площині інформаційно-комунікаційних технологій" комплексно і системно досліджено теоретичні, методологічні та практичні аспекти кластеризації вітчизняних транспортно-логістичних підприємств на основі європейського досвіду, визначено роль і значення інформаційно-комунікаційних технологій у формуванні і функціонуванні транспортно-логістичних кластерів. Монографія складається з передмови, трьох розділів, висновків та бібліографічного покажчика.
  Монографія орієнтована на широкий загал читачів – керівників і спеціалістів підприємств, науковців, викладачів, аспірантів, студентів та всіх, хто цікавиться перспективами розвитку транспортно-логістичних підприємств на засадах кластеризації.
336(477)
Ж 74
Житар, Максим Олегович.
  Фінансова архітектура економіки України в умовах глобальних трансформацій [Текст] : монографія
/ М. О. Житар ; [ред. О. С. Смєлова] ; М-во освіти і науки України, Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : ЧНТУ, 2020. – 351 с. : рис., табл.
  У монографії висвітлено сучасні проблеми функціонування фінансової архітектури економіки України. Сформовано концептуально значущі положення, що детермінують специфічний підхід до визначення парадигми формування сучасної фінансової архітектури в межах меркантилістської, фізіократичної, класичної, неокласичної, марксистської, кейнсіанської та інституційної теорій. Запропоновано методичний підхід до оцінки фінансової архітектури, що грунтується на основних базових припущеннях щодо визначення: об'єкта оцінювання, типології фінансової архітектури, характеру показників, інтерпретації результатів оцінювання, в основу якої покладено чотири комплексні складові з відповідним набором індикаторів, зокрема: фінансовий розвиток, фінансові інститути, фінансові ринки, фінансова стабільність. Значна увага приділена підходам до формування конфігурації фінансової архітектури національної економіки: за рівнями ієрархії; за економічною будовою; за організаційно-правовим складом; за інституційно-функціональним складом. Визначено соціально-економічні умови результативності використання основних складових фінансової архітектури держави. Представлено концептуальний підхід до організаційно-економічного забезпечення регулювання фінансово-кредитних відносин в Україні. Запропоновано стратегічні напрями розвитку фінансової архітектури економіки України в умовах глобальних трансформацій.
  Монографія розрахована на науковців, спеціалістів, які приймають рішення у сфері формування стратегії забезпечення стійкості національної фінансової системи в умовах трансформаційної невизначеності, викладачів, аспірантів, магістрів і студентів.
332.1(477)
Ш 32
Шашина, Марина Володимирівна.
  Структурні аспекти модернізації регіональної економіки в умовах змін інституціонального середовища: теорія, методологія, практика [Текст] : монографія
/ Шашина М. В. ; ПВНЗ "Міжнар. наук.-техн. ун-т ім. акад. Юрія Бугая", Нац. техн. ун-т України "Київ. політехн. ін-т ім. І. Сікорського". – Київ : Маслаков, 2020. – 393 с.
  У монографії досліджено теоретико-методологічні засади структурної модернізації регіональної економіки. Розроблено теоретико-методологічні засади структурної модернізації регіональних економічних систем. Обгрунтовано методологічні аспекти структурної модернізації регіональної економіки. Проаналізовано тенденції та динаміка змін структурних змін та інституціонального середовища. Удосконалено методичний підхід до оцінювання спеціалізації здійснювання структурної модернізації регіонального простору. Запропоновано напрями модернізації інституціонального середовища регіональної економіки України. Запропоновано методичні засади прогнозування розвитку регіональних господарських систем в умовах зміни інституціонального середовища.
  Монографія призначена для наукових співробітників різних сфер діяльності, представників бізнесу, працівників міністерств і відомств, а також студентів, аспірантів та викладачів закладів вищої освіти.
  338.2(477)
  Б 87
  Брайловський, Ілля Аркадійович.
  Державно-приватне партнерство: моделі та механізми реалізації в Україні [Текст] : монографія
/ І. А. Брайловський ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Київ : Східний видавничий дім, 2017. – 361 с.
  У монографії досліджено концептуальні основи формування й розвитку системи відносин державно-приватного партнерства в Україні. Проаналізовано методологічні засади таких відносин, висвітлено світовий досвід реалізації державно-приватних угод, розкрито механізм формування й розвитку державно-приватного партнерства в сучасних умовах України. Окремий розділ містить аналіз ризиків державно-приватного партнерства та обґрунтування концепції управління бізнес-ризиками ДПП. Сформульовано стратегічні напрями подальшого розвитку державно-приватного партнерства в сучасних умовах функціонування національної економіки.
  Для викладачів і наукових працівників, студентів, аспірантів, практиків державного управління, а також усіх, хто цікавиться даною науковою проблемою.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється