ЧЕРНІГІВСЬКА обласна організація Національної спілки журналістів України

ЧЕРНІГІВСЬКА обласна організація Національної спілки журналістів України

070(477)
С 79
Степанов, Максим.
  Розстріляна свобода слова. Журналісти – цілі російського воєнного наступу [Текст]
/ [авт. тексту: М. Степанов, Б. Стельмах ; фото А. Коваленка] ; Нац. спілка журналістів України. – Київ : [б. в.], 2023. – 19 с. : фот. кольор.
  Повномасштабна агресія Російської Федерації проти України, розв'язана 24 лютого 2022 року, жорстока, незаконна та нічим не спровокована. На цьому неодноразово наголошували представники влади й дипломатії демократичних країн світу. 
  Ця агресія супроводжується численними воєнними та іншими злочинами, безвідповідальною риторикою з погрозами застосувати зброю масового ураження.
  Щоб приховати агресивний, злочинний характер війни проти України, вплинути на громадську думку як усередині своєї країни, так і за кордоном, Росія розгортає активну пропаганду, побудовану на тотальній брехні й перекручуванні фактів. Водночас діяльність російських владних, репресивних та військових інституцій скерована на придушення свободи слова, джерел правдивої, об'єктивної, неупередженої інформації про ситуацію в Росії та на тимчасово окупованих українських територіях.
  Провідним джерелом такої інформації є журналісти.
070
П 61
  Посібник з безпеки для журналістів [Текст] : посібник для репортерів у небезпеч. зонах / [ЮНЕСКО, Репортери без кордонів, Нац. спілка журналістів України ; авт. передм.: К. Делуар, Г. Бергер]. – [Київ] : [б. в.], 2022. – 151 с.
  Посібник з безпеки для журналістів, виданий організацією "Репортери без кордонів", має на меті надати рекомендації та практичні поради для всіх, хто ризикує натрапити на ворога вільної преси на розі вулиці чи на безлюдній дорозі. Така ситуація може швидко перевірити різницю між журналістом, який вирушив у дорогу непідготовленим, і журналістом, який належним чином підготовлений.
  У партнерстві з ЮНЕСКО організація "Репортери без кордонів" випускає нове видання посібника для репортерів у зонах високого ризику. Вперше опублікований 1992 року й відтоді кілька разів оновлений, цей посібник також видано французькою, іспанською та арабською мовами та розповсюджений на всіх континентах.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється