ШИШКІНА Олена Вікторівна

ШИШКІНА Олена Вікторівна

65.262 / 33М
Ш 65
Шишкіна, Олена Вікторівна.
  Гроші та кредит [Текст] : навч. посіб.
/ О. В. Шишкіна, М. В. Дубина ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : Брагинець О. В., 2016. – 691 с. : іл., рис., табл.
  У посібнику викладено фундаментальні положення теорій грошей і кредиту, досліджено питання сутності і структури грошового обороту та грошової маси, методів та механізмів їх регулювання: розглянуто питання функціонування і розвитку грошового ринку, грошової, валютної та кредитної систем. Значна увага приділяється питанням грошово-кредитної політики й особливостям її реалізації в умовах інфляційних процесів та у періоди реалізації грошових реформ. Проведено аналіз кредитної системи України та її основних компонентів: банківської системи, у тому числі досліджено особливості функціонування центрального банку та комерційних банків: системи небанківських фінансово-кредитних установ. Зокрема, з'ясовано роль фінансових посередників у розвитку грошового ринку та національної економіки загалом, визначено їх види та основні функції, ідентифіковано спектр виконуваних такими установами операцій, систематизовано джерела формування і напрямки використання їх фінансових ресурсів.
  Навчальний посібник підготовлено згідно з навчальною робочою програмою з нормативної дисципліни "Гроші та кредит", яка входить до навчального плану підготовки бакалаврів економічних спеціальностей.
  Призначено для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ, наукових працівників, фахівців, які цікавляться теоретичними та прикладними аспектами функціонування грошей, кредиту, банків, грошового і валютного ринків та прагнуть поглибити власні знання у сфері механізмів регулювання грошового обороту, грошової маси, емісії та інфляційних процесів тощо.
336
Ш 65
Шишкіна, Олена Вікторівна.
  Гроші та кредит: теорія і практика (у схемах і таблицях) [Текст]
/ О. В. Шишкіна, М. В. Дубина ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : Брагинець О. В., 2018. – 570 с. : рис., табл.
  У посібнику викладено фундаментальні положення теорій грошей і кредиту, досліджено питання сутності та структури грошового обороту й грошової маси, методів і механізмів їх регулювання; розглянуто питання функціонування і розвитку грошового ринку, грошової, валютної та кредитної систем. Значна увага приділяється питанням грошово-кредитної політики й особливостям її реалізації в умовах інфляційних процесів та у періоди реалізації грошових реформ. Проведено аналіз кредитної системи України та її основних компонентів: банківської системи, у тому числі досліджено особливості функціонування Центрального банку та комерційних банків; системи небанківських фінансово-кредитних установ. З'ясовано роль фінансових посередників у розвитку грошового ринку та національної економіки загалом, визначено їх види та основні функції, ідентифіковано спектр виконуваних такими установами операцій, систематизовано джерела формування і напрямки використання їх фінансових ресурсів.
  Навчальний посібник підготовлено відповідно до навчальної робочої програми з нормативної дисципліни "Гроші та кредит", яка входить до навчального плану підготовки бакалаврів економічних спеціальностей. Особливістю цього навчального посібника є: структурованість і наочність подання матеріалів у вигляді численних схем і таблиць, що дозволяє краще систематизувати та засвоїти матеріал та наявність значного обсягу різноманітних за темою практичних завдань.
  Призначено для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ, наукових працівників, фахівців, які цікавляться теоретичними та прикладними аспектами функціонування грошей, кредиту, банків, грошового і валютного ринків та прагнуть поглибити власні знання у сфері механізмів регулювання грошового обороту, грошової маси, емісії та інфляційних процесів тощо.
65.262 / 33М
Ш 65
Шишкіна, Олена Вікторівна.
  Гроші та кредит: практикум [Текст] : навч. посіб.
/ О. В. Шишкіна, М. В. Дубина ; Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : Брагинець О. В., 2017. – 273 с.
  Навчальний посібник підготовлено відповідно до навчальної робочої програми з нормативної дисципліни "Гроші та кредит", яка входить до навчального плану підготовки бакалаврів економічних спеціальностей.
  Навчальний посібник "Гроші та кредит: практикум" спрямовано на формування у студентів практичних навичок з теорії грошей та кредиту, засвоєння закономірностей їх функціонування та розвитку. Посібник складається з тринадцяти тем, кожна з яких містить контрольні питання, теми для індивідуальної роботи, тестові завдання, задачі, проблемні ситуації та дискусійні питання й інші вправи, пов'язані з реальними економічними процесами в державі та з найбільш важливими подіями у розвитку фінансового ринку України, опрацювання яких дозволить поглибити рівень знань з дисципліни.
  Призначено для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ, наукових працівників, фахівців, які цікавляться теоретичними та прикладними аспектами функціонування грошей, кредиту, банків, грошового і валютного ринків.
658.1
Ш 65
Шишкіна, Олена Вікторівна.
  Механізм управління фінансовими ризиками промислових підприємств: теорія, методологія, практика [Текст] : монографія
/ О. В. Шишкіна ; [ред. О. С. Смєлова] ; М-во освіти і науки України. – Чернігів : ЧНТУ, 2020. – 317 с. : рис., табл.
  У монографії досліджено теоретико-концептуальні аспекти управління фінансовими ризиками. Доведено необхідність управління фінансовими ризиками в діяльності промислових підприємств та сформульовано основні особливості управління фінансовими ризиками. Розкрито методологічні засади управління фінансовими ризиками промислових підприємств, зокрема, методи та прийоми ідентифікації, аналізу й оцінки фінансових ризиків, визначення ризик-апетиту та методи мінімізації негативного впливу фінансових ризиків на функціонування і розвиток промислових підприємств.
  Охарактеризовано сучасний стан, визначено тенденції розвитку промислових підприємств та проаналізовано сучасні особливості управління фінансовими ризиками. Сформульовано основні проблеми управління фінансовими ризиками, що потребують вирішення. Значна увага приділена питанням створення механізму й системи управління фінансовими ризиками. Розроблено модель механізму управління фінансовими ризиками промислових підприємств та удосконалено методичні підходи до оцінки ефективності управління фінансовими ризиками промислових підприємств.
  Монографія розрахована на широке коло вітчизняних фахівців у сфері управління ризиками, наукових працівників, викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти та всіх тих, хто цікавиться проблемами управління фінансовими ризиками промислових підприємств.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється