КУЗЬМЕНКО Л. П.

КУЗЬМЕНКО Л. П.

  633.88
  Т 38
  Технологія вирощування лікарських рослин і використання їх у медичній та ветеринарній практиці [Текст] : навч. посіб. для ВНЗ за напрямами "Агрономія" та "Ветеринарія" / В. Г. Біленко [та ін.] ; за ред. М. М. Городнього та В. П. Каленського ; Нац. аграр. ун-т. – Київ : Арістей, 2007. – 653, [26] с. 
  У навчальному посібнику подано коротку історію лікарського рослинництва, органогенез лікарських рослин, морфологію насіння та підготовку його до сівби. Охарактеризовано фізіологічно активні речовини, що виробляють рослини. Розглянуто методику заготівлі лікарської рослинної сировини та виготовлення з неї лікарських форм.
  Висвітлено технологію вирощування 123 основних видів лікарських рослин (із них 14 досі не культивували в Україні у виробничих умовах). Наведено їхню коротку ботанічну характеристику, місця зростання у природних умовах, хімічний склад, фармакологію та використання їх у медичній та ветеринарній практиці. Дано також морфологічну характеристику або лише згадано 81 близький вид лікарських рослин вітчизняної та зарубіжної флори.
  Приділено увагу отруйним рослинам і охороні лікарських рослин.
  Для студентів і викладачів вищих аграрних та фармацевтичних навчальних закладів. Стане в нагоді й студентам вищих медичних і учням фармацевтичних відділень середніх навчальних закладів, а також.учням середніх спеціальних аграрних закладів освіти, виробничникам, широкому колу аматорів, які займаються вирощуванням лікарських рослин.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється