ОСТАШ Наталія Ігорівна

ОСТАШ Наталія Ігорівна

94(477)
Б 83
Борщевський, Сергій Юхимович.
Рік російської міфології [Текст]
/ Сергій Борщевський. – Київ : Дуліби, 2016. – 287 с.
  Книга відомого українського дипломата, перекладача, публіциста та автора епіграм Сергія Борщевського – це підбірка коротких та влучних нарисів, які розкривають суть примітивної міфології, яку творить протягом багатьох століть російська пропагандистська машина. Тексти подаються у календарній, але не хронологічній послідовності і містять влучні, іронічні й історично достовірні сюжети на такі теми: гени тоталітаризму, за колючим дротом соцтабору, європейський дух і кремлівський сморід, всевидюче око імперії, канонічні території Кремля, життя в абсурді, "і хлопчики скривавлені в очах", цивілізаційна прірва, позірна велич Московії, демократизація буцегарні, "в Радянськім Союзі ти щастя знайшла", "і моє – моє і твоє – моє", поезія загарбництва, як "третій Рим" уподобав Крим, комуністична солідарність з царатом, убивство як подвиг, грабунок як стан душі, п'яний чад загарбництва, мовознавство окупантів, як партія та синод дбали про народ, не жди сподіваної волі, соціалізм з нелюдським лицем, шлях до пекла, вимощений добрими намірами, ціна імперської величі, імперія forever?, "відлига" у вічній мерз[л]оті, хапальний рефлекс, застукали сердешну волю, двоголове безголов'я та ін.
  821(477)
  Г 84
  Гримич, Марина Віллівна.
  Магдалинки [Текст] : роман
/ Марина Гримич. – [2-ге вид., перероб.]. – Київ : Дуліби, 2016. – 238 с.
  Четверо подруг у всіх невдачах свого особистого життя звинувачують "Сірожу" Драгомарецького, колишнього однокласника, а нині - високого посадовця. Вони створюють таємне товариство Магдалини, першою заповідаю якого є іґнорація чоловіків. Але одного весняного дня Магдалинки, а також їхній друг Ростик, прийнятий до товариства, отримують анонімний подарунок - путівки та авіаквитки до Париж. Тож інтрига почалася...

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано два примірники книги.
  398.2(352)
  А 90
  Ассирійські казки [Текст] : [збірка] / уклад. Борис Іоанов ; за ред. Євгена Луняка ; [пер. з рос. (з уст Бориса Іоанова) Андрія Кучерука ; передм. Євгена Луняка]. – Київ : Дуліби, 2019. – 179 с.
  До збірки ввійшли народні казки ассирійців, одного з найдавніших і найдивовижніших народів, що мешкають в різних країнах, в тому числі й на території сучасної України. Зразки усної народної творчості, що ввійшли в книгу, століттями передавалися з вуст у вуста і от тепер зафіксовані одним із нащадків прадавньої ассирійської культури одним із її носіїв. Тексти тематично складають три групи: чарівні казки, казки про тварин і рослини, повчальні казки про людей. Книга буде цікавою не лише для дітей, але й для всіх, хто хоче дізнатися про історію та культуру ассирійського народу.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано два примірники книги.
  821(477)
  К 49
  Клименко, Люба.
  Вибрані хіти [Текст] : зб. романів
/ Люба Клименко. – Київ : Дуліби, 2014. – 430 с.
  У книгу ввійшло три романи відомої авторки еротично-іронічних бестселерів - Люби Клименко. "У світі твар... пардон мужчин" – це класифікація мужчин на 12 типів з практичними рекомендаціями щодо їх приборкання і ліричними відступами про любовний досвід свекрухи головної героїні. "Великий секс у Малих Підгуляївцях" засвідчує: в українському селі секс був, с і буде. "Раїоша negra" – це чуттєва мелодрама з латиноамериканським темпераментом.
  821(477)
  П 12
  Пагутяк, Галина Василівна.
  Слуга з Добромиля [Текст] : роман
/ Галина Пагутяк. – Київ : Дуліби, 2010. – 328 с.
  В окрузі старовинного галицького містечка Добромиль в часи середньовіччя у вдови, яку вважають відьмою, народжується син. "Байстрюк!" - зневажливо називають хлопчика односельці поміж себе, однак насправді він є дхампіром (сином мертвого опиря і відьми), істотою іншої раси з особливими магічними властивостями. Саме йому протягом 800 років в різні історичні епохи доведеться стати для добромильської землі опікуном і захисником.
  94(477)
  Н 12
  На кордоні з мегаполісом: київське передмістя в антропологічній оптиці (кейс м. Ірпінь) [Текст] : кол. монографія / НДІ українознавства МОН України, Центр прикладної антропології ; [упоряд., наук. ред. О. Овсіюк]. – Київ : Дуліби, 2019. – 159 с.
  Міські дослідження – актуальний напрям сучасних антропологічних студій. Саме в цьому ключі виконана пропонована до уваги читачів книга. Авторський колектив спробував подивитися на міські проблеми крізь парадигму пограниччя. Фокус увага на зовнішніх та внутрішніх міських кордонах дав можливість побачити приховані процеси та зрозуміти структурні проблеми в місті. В колективній монографії представлено тексти, присвячені як історії м. Ірпеня, так і антропологічному дослідженню сучасної міської спільноти.
  821(477)
  К 49
  Клименко, Люба.
  Пор'ядна львівська пані [Текст] : роман
/ Люба Клименко. – 5-те вид., нова ред. – Київ : Дуліби, 2018. – 199 с.
  "Пор'ядна львівська пані" – це красивий, елегантний і дотепний еротичний роман, який треба читати вночі з ліхтариком під ковдрою і ні в якому разі не пробувати відтворити з топографічною точністю все те, що роблять головні герої, бо в місцях їхніх еротичних пригод з часу першого виходу роману Люби Клименко патрулює львівська поліція моралі.
  316.7(477)
  А 72
  Антропологія трансформацій: українське суспільство в умовах глобалізації та міжкультурної взаємодії [Текст] : кол. монографія / Брайченко О. [та ін.] ; за наук. ред. Марини Гримич. – Київ : Дуліби, 2018. – 183 с.
  У книзі здійснено антропологічне переосмислення трансформаційних та глобалізаційних процесів, часткою яких є сучасна Україна. Колектив авторів піднімає низку актуальних питань, пов'язаних із соціальними, культурними та науковими трендами сучасності. Зокрема, представлено співвідношення модерністських, неомодерністських та постмодерністських дискурсів у сучасній гуманітарній науці. Колективна моноірафія демонструє на широкому матеріалі як сучасні міграційні рухи та проекти, урбанізація, руралізація та субурбанізація впливають на сучасну українську культуру та суспільство.
  821(477)
  П 12
  Пагутяк, Галина Василівна.
  Урізька готика [Текст] : роман
/ Галина Пагутяк. – [2-ге вид.]. – Київ : Дуліби, 2012. – 346 с.
  Дія роману і бувається напр кінці XIX століття в Урожі. Таємничі персонажі роману – опирі – живі люди, а не покійники. Вони становлять замкнену і нечисленну громаду селища Винники. Уріж й Винники розділяє Границя, що означає куток між двома селами, де в давнину був цвинтар. На Границі трапляються загадкові смерті, які приписують опирям. Найчастіше це стається з людьми, що опинилися у цій небезпечній місцевості вночі. Іноді вночі, йдучи селом, чоловік зустрічає людей, вітається з ними, але вони не відповідають. Це означає, що він зустрівся з небіжчиками, які не мають права говорити з живими людьми. Усі смерті пов'язані з водою: ріка, дощ, калюжа... Роман написаний за мотивами етнографічного нарису І. Франка.
  821(477)
  Г 84
  Гримич, Марина Віллівна.
  Вугледар-2099 [Текст] : роман
/ Марина Гримич. –Київ : Нора-Друк, 2021. – 291 с.
  Марина Гримич у своему новому романі "Вугледар – 2099" зазирає в наше майбутнє. Принаймні так їй здається. А як воно насправді – не знає ніхто. Адже з кумедного прогностичного сюжету виринають добре впізнавані реалії, характери і звички.
  Дія роману розгортається не в Києві і навіть не у Львові, а у двох непримітних, на погляд сучасного обивателя, локусах. Перший – Вугледар. Сьогодні це маленьке, чисте і миле шахтарське містечко в Донецькій області, а в майбутньому – університетський і технологічний центр світового значення і надсучасна міська агломерація. Друге місце дії – Піски Удайські: нині це скромне сільце в Полтавській області, але в майбутньому йому доведеться рятувати, щоправда, в дуже оригінальний спосіб, репутацію України.
  39(477)
  П 49
  Полек, Тіна.
  Дитяча книжечка про українські традиції [Текст] : [для дітей мол. та серед. шк. віку]
/ Тіна Полек ; [іл. А. Артюх]. – Київ : Дуліби, 2018. – 63 с.
  Українці відрізняються від інших народів своєю мовою, культурою і традиціями. Проте які вони, ці традиції, і що насправді ми про них знаємо? Ця кольорова книжечка розповідає про те, якими були українці в часи, коли ще не вигадали смартфони й автомобілі, коли люди жили в селах, працювали на землі й дотримувалися правил, що передавалися з покоління в покоління.
  Звідки походять українці, як вони господарювали, що їли, у що вірили, який одяг носили – книга дасть відповіді на ці та ще багато інших запитань. Чи знали ви, що вишиванка і шаровари не є традиційним вбранням українців? Ця книжка розвінчає чимало хибних уявлень про нашу традиційну культуру. Хочете знати більше? Тоді мерщій заглядайте всередину, щоб дізнатися, якою насправді є українська культура і як давні традиції продовжують впливати на наше життя.
  725.94(477)
  У 45
  Україна для шукачів пригод [Текст] = Ukraine for Aduenturers : альбом-путівник / [авт. текстів: С. Блощаневич та ін. ; фото: С. Блощаневич та ін.]. – [2-ге вид., перероб., допов.]. – Київ : Дуліби, 2015. – 267 с.
  "Україна для шукачів пригод" – це захоплююча подорож невідомою або маловідомою Україною, це коротка історія ста українських містечок, де збереглися унікальні пам'ятки архітектури, культури, історії та природного ландшафту. Цей альбом-путівник може стати настольною книгою для Вас, Ваших дітей і внуків, а також чудовим подарунком Вашим друзям в Україні та за кордоном.
  821(477)
  К 49
  Клименко, Люба.
  Маміглапінатапеї, або Любов у київській комуналці [Текст] : роман для людей третього віку і для тих, хто ними колись стане
/ Люба Клименко. – Київ : Дуліби, 2016. – 157 с.
  Новий роман майстрині життєствердної еротики Люби Клименко призначається в основному для віку 50+. Хоча ті, хто хочуть уявити собі, яким буде їхнє інтимне життя у майбутньому, також отримають від книги користь, а, можливо, навіть і задоволення. Тим більше, що значна частина сюжету розгортається на фоні життя київських комуналок 1960–1970-х рр.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється