ДИХМАН Аліна Яківна

ДИХМАН Аліна Яківна

821(410)
М 30
Маршалл, Лора.
  Запит на дружбу [Текст]
/ Лора Маршалл ; [пер. з англ. Д. Березіної]. – Харків : Віват, 2019. – 383 с. – (Художня література).
 
  Це почалося ще в школі. До класу Луїзи прийшла загадкова й потайна Марія. Між дівчатами виникла приязнь, і вони стали подругами. А потім сталося дешо, про шо хотілося б ніколи не згадувати. Те, шо зникло назавжди, померло разом з Марією... Та одного дня вже доросла Луїза отримує сповіщення: Марія Вестон хоче стати вашим другом на Facebook.
  Але цього не може бути. У пам'яті Луїзи зринають давні жахіття та старанно приховані секрети. І та ніч у далекому минулому, шо назавжди пов'язала двох дівчат моторошною таємницею. Якщо Марія жива, Луїза втратить усе: роботу, сина і навіть життя.
821(477)
Д 21
Дашвар, Люко.
  Село не люди. Добити свідка [Текст] : роман
/ Люко Дашвар. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. – 445 с. 
 
  Довгоочікуване продовження роману "Село не люди"!
  Чотирнадцять років тому через інтриги і жадібність сільського магната Івана Залусківського згоріла Шанівка, постраждали селяни, та найбільше – Катерина, яка втратила всіх, кого любила. Чотирнадцять років Залусківський і Катерина не бачилися. Поки він багатів та міцнів, дівчина поступово втрачала свій особливий дар передбачення. І так би їхні дороги розійшлися назавжди. Якби одного дня на занедбаному шанівському обійсті школярка Стаська не знайшла... труп чоловіка. Катерина знає, хто жертва і хто вбивця. Тепер її життю знову загрожує небезпека...
84(8АВС)
М 79
Моріарті, Ліян.
  Велика маленька брехня [Текст] : [роман]
/ Ліан Моріарті ; пер. з англ. Катерини Іванової. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 525, [1] с.
 
  Блискучий роман про колишніх чоловіків, других дружин, матерів та дочок, шкільний скандал а також маленьку брехню, котра може стати смертельною.
84(4УКР)
О-40
  Ода до радості [Текст] : [зб. оповідань] / Люко Дашвар [та ін] ; [уклад. Г. Вдовиченко]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. – 268, [2] с. 
 
  Одного разу десять відомих авторів – Люко Дашвар (Херсон), Володимир Лис (Луцьк), Сергій Жадай (Харків), Галина Вдовиченко (Львів), Макс Кідрук (Рівне), Лариса Денисенко (Київ), Ірен Роздобудько (Донецьк), Олександр Гаврош (Ужгород), Євген Положій (Суми) та Яна Дубинянська (Крим) – вирішили поділитися своїм рецептом радості. А радість буває різна: легка, як вітерець, або з присмаком смутку, тепла й тиха чи сонячно яскрава – обирайте свою.
84(4УКР)
Д 21
Дашвар, Люко.
  Молоко з кров'ю [Текст]
/ Люко Дашвар. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2010. – 268, [1] с.
 
  Яке то щастя – зустріти свою половинку і покохати! Коли душа сягає неба, коли розумієш: ось твоя доля...
  Першій красуні на селі Марусі-румунці до пари став Льошка – розумний, красивий, успішний, – то й жити б їм, як королям. І яке їй діло до сусіда, хирлявого рудого Стьопки-німця в поламаних окулярах? От тільки чомусь щоночі йде він до бузкового куща біля Марусиної хати, і щоночі вона відчиняє вікно...
821(410)
Р 67
Ролінг, Джоан Кетлін.
  Гаррі Поттер і прокляте дитя [Текст] : [п’єса : на основі нового оригін. сюжету Дж. К. Ролінґ, Джона Тіффані та Джека Торна : офіц. сценарій першої інсценізації у Вест-Енді : спец. репетиц. вид.]. Ч. 1, 2
/ Джоан Кетлін Ролінґ, Джон Тіффані, Джек Торн ; пер. з англ. Віктора Морозова. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 350 с.
 
  "Гарpi Поттер і прокляте дитя" – сценарій п'єси за сюжетом Джоан Ролінґ, написаної у співавторстві з Джоном Тіффані та Джеком Торном, яка з 30 липня 2016 року з неймовірним успіхом іде в лондонському театрі "Палас".
  Події в п'єсі розгортаються через дев'ятнадцять років після переможної битви за Гоґвортс, якою закінчується сьома, заключна, частина "поттеріани".
  Бути Гаррі Поттером нелегко, а надто тепер, коли він – працівник Міністерства магії, трудоголік, одружений батько трьох школяриків. Доки Гаррі Поттер бореться зі своїм минулим, яке ніяк не хоче відпускати, його молодшому синові Албусові доводиться миритися з тягарем свого знаменитого роду, – спадком, якого він не обирав. У той час, як минуле зловісно змішалося з майбутнім, батько і син пізнають сумну істину: інколи темрява виходить звідти, де її ніхто не чекав.
  Це один з найперших перекладів п'єси у світі після англомовного видання.
84(4УКР)
Ц 17
Цаплієнко, Андрій Юрійович.
  Книга змін [Текст] : [оповіданя], іст. з переднього краю
/ Андрій Цаплієнко ; пер. з рос. Жанни Куяви. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 252, [2] с. 
 
  У збірці оповідань відомого українського журналіста й письменника йдеться про війну, яка несподівано прийшла в Україну і змінила життя й свідомість мільйонів людей. Герої оповідань пов'язані складним павутинням особистих стосунків одне з одним і з автором. Вони разом з усією країною крокують дорогою змін – від застою до революції, від Майдану до війни. Історії, які трапляються з героями, видаються неймовірними, але це нова реальність, у якій треба навчитися виживати. Книга має всі шанси стати в майбутньому одним із літературних документів епохи, у якій нам випало жити.
84(4УКР)
Ш 66
Шкляр, Василь Миколайович.
  Троща [Текст] : роман
/ Василь Шкляр. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 412, [1] с.
 
  Для нього, відчайдушного вояка УПА, війна вже минула, проте боротьба триває у невгамовному серці. "Свої" і "чужі", дружба та розбрат, кохання і зрада, помилування й помста... Усе переплелося й відгукнулося болем, коли через багато років він натрапив на свіжу могилу давно загиблого побратима. Минуле накочується з новою силою, щоб він постав перед розгадкою таємниці, перш ніж розпочати нове життя. Доля всміхається йому очима коханої жінки, але не приносить душевного спокою. Він – воїн, і ця битва – на все життя...
821(410)
Д 40
Джувелл, Лайза.
  І тоді вона зникла [Текст] : [роман]
/ Лайза Джувелл ; [пер. з англ. Соломії Мокрої]. – Харків : Vivat, 2020. – 301, [1] с. – (Художня література).
 
  Напружений драматичний роман про силу материнської любові, прощення і зцілення після втрати найдорожчого.
  П'ятнадцятирічна Еллі Мек – наймолодша дитина в родині, кохана дівчина та амбітна учениця. Аж раптом вона зникає – безглуздо, без пояснень, тим самим перекинувши життя близьких догори дриґом. За два роки дівчину припиняють шукати, адже, за версією поліції, Еллі втекла з дому. Однак її мати Лорел вважає інакше.
  Від моменту зникнення Еллі минає десять років. Поліція знаходить її рештки. Остання надія дізнатися, що з нею сталося, майже згасла. Проте одного дня, коли Лорел знайомиться з харизматичним чоловіком і його дев'ятирічною дочкою Поппі, події минулого спливають у її пам'яті. Адже маленька Поппі неймовірно схожа на загиблу Еллі.
821(477)
К 90
Куліш, Микола Гурович.
  Маклена Граса [Текст] : [п'єси]
/ Микола Куліш. – Харків : Фоліо, 2012. – 569, [2] с. – (Шкільна бібліотека української та світової літератури). 
 
  Микола Куліш (1892–1937) – письменник, драматург, режисер, газетяр і редактор, представник "розстріляного Відродження" – покоління українських митців, знищених більшовицькою владою. Його творчість мала значний вплив на формування українського національного драматургічного стилю, відкрила нові напрямки у розвитку світового драматичного мистецтва.
  До видання ввійшли найзначніші твори Миколи Куліша: "97", "Прощай, село!", "Хулій Хурина", "Народний Малахій", "Мина Мазайло", "Патетична соната", "Маклена Граса".
821(477)
Ч-42
Чемерис, Валентин Лукич.
  Рогнеда [Текст] : роман
/ Валентин Чемерис. – Харків : Фоліо, 2017. – 282, [2] с. – (Історія України в романах). 
 
  "Рогнеда" – роман-сказання про вродливу та гордовиту полоцьку княжну. Все, здавалося б, обіцяло їй любов, обожнювання і щастя. Але ці надії рухнули водномить, коли красуня Рогнеда опинилася в потоці бурхливих подій та суперництва двох рідних братів – Ярополка і Володимира Святославичів, коли виклично-гордо відмовила Володимиру, ще й назвала його зневажливо "сином рабині". Таких образ Володимир не прощав нікому...
821(477)
Т 16
Талан, Світлана Олегівна.
  Помилка [Текст] : роман
/ Світлана Талан. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020.
 
  Багато років тому Вероніка пообіцяла подрузі, яка помирала, що не залишить її новонароджених малюків, Тимура і Діану. Але обіцянки не виконала... Сплинули роки. Її единий син став наркоманом. Що це, кара за помилки минулого? Як урятувати сина? І чи можна спокутувати провину перед покинутими дітьми?
821(477)
К 61
Коломійчук, Богдан.
  Експрес до Галіції [Текст] : [роман]
/ Богдан Коломійчук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 346, [2] с. 
 
  "Експрес до Ґаліції" – новий детективний роман Богдана Коломійчука, в якому на читача чекають заплутані справи та небезпечні розслідування. Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова.
  У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. Вістовичу доведеться з'ясувати, як пов'язані ці події і чому сліди, здавалося б, непов'язаних справ ведуть до Львова.
821(477)
Д 65
Доляк, Наталія Юріївна.
  Гастарбайтерки [Текст] : роман
/ Наталка Доляк. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2012. – 253 с.
 
  Не знайшовши собі місця на батьківщині, гнані нещасливою долею і безгрошів'ям, Галина, Наталка та Лариса ідуть на нелегальні заробітки за кордон. Вони тепер мають красиві нові імена – Халла, Таша й Лаура – і пристойну, як на свої мірки, зарплату. Але чи достатньо для щастя тисячі евро на місяць?
821(477)
А 66
Андрухович, Софія.
  Фелікс Австрія [Текст] : роман
/ Софія Андрухович. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. – 288, [1] с. 
 
  Станіславів кінця XIX – початку XX століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії", в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв'язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
821.09(477)
Ж 72
  Жінка як текст. Емма Андієвська, Соломія Павличко, Оксана Забужко: фраґменти творчості і контексти [Текст] / упоряд. Людмила Таран. – Київ : Факт, 2002. – 206, [1] с. – (Літературний проект "Текст + контекст" : знакові літ. доробки та навколо них).
 
У черговій книжці літературного проекту "Текст+Контекст" журналістка та поетеса Людмила Таран упорядкувала вибрані фрагменти творчості трьох видатних жінок-літераторів кінця XX століття – Емми Андієвської, Соломії Павличко та Оксани Забужко. Супровідні матеріали та інтерв'ю поряд з їхніми літературними доробками складають вичерпні літературні портрети героїнь книжки.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється