ПАВЛЕНКО Наталія Олександрівна

ПАВЛЕНКО Наталія Олександрівна

821(438)
Л 31
Лачина, Анна.
  Фактор кохання [Текст] : [для ст. шк. віку]
/ Анна Лачина ; [пер. з пол. Н. Зотової]. – Харків : Школа, 2018. – 301, [3] c. – (Сучасна європейська підліткова книга). 
 
  Головні героїні книги – дівчата Патриція і Магда – мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по-своєму: хто в реальному житті, фактично по сусідству, а хто в неозорому інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі й таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як "розгадати" свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самими собою і сприймати всіх такими, якими вони є?
  Для старшого шкільного віку.
821(73)
Г 85
Грін, Джон.
  Досить Катрін [Текст] : [роман]
/ Джон Грін ; пер. з англ. Марини Марченко. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 279 с. 
 
  Усі Катріни завжди розривали з Коліном стосунки. Дев'ятнадцять Катрін, якщо точно. Вундеркінд і віртуоз анаграм вирушає в далеку автомобільну мандрівку. Без Катріни. Любов, дружба і померлий австро-угорський ерцгерцог дають у підсумку несподіваний серцезмінний результат у цьому вигадливо закрученому дотепному романі про те, як юнак загубив і знайшов себе.
821(520)
К 19
Каната, Конамі.
  Чі. Життя однієї киці [Текст] : дітям від 6 років. Т. 1
/ Конамі Каната ; [пер. з яп. О. Колесникова]. – Дніпро : Nasha idea, 2020. – 162, [2] с. : іл. 
 
  Що робити, коли ти миле маленьке кошеня й раптом залишаєшся зовсім один? Плакати? Чекати? Нічого не робити? Ні, є дещо цікавіше: пізнавати світі Бо раптом якась мила родина тебе знайде й прихистить у своєму будинку! Тому що ніхто не зможе встояти перед Чі. І тоді життя стане ще веселішим і ще несподіванішим у новому будинку! Прихистите кошеня? Няаав...
615
Г 38
Герман, Джудіт.
  Психологічна травма та шлях до видужання [Текст] : наслідки насильства – від знущань у сім'ї до політичного терору
/ д-р Джудіт Герман ; з англ. пер.: О. Лизак, О. Наконечна, О. Шлапак. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. – 418, [3] с. : табл.
 
  Ця книжка – результат двох десятиліть досліджень та клінічної роботи з жертвами сексуального насильства і насильства в сім'ї, а також з ветеранами бойових дій та жертвами політичного терору. В ній ідеться про відновлення зв'язків: між публічним та приватним просторами, між індивідом та громадою, між чоловіками та жінками. Книжка стане незамінною для психологів, психотерапевтів, лікарів і тих, хто, зазнавши насильства, шукає шлях до видужання.
53
В 43
Віктор, Павло Андрійович.
  Фізика. Основи і механічний рух [Текст] : просто і зрозуміло про фундаментал. науку
/ Павло Віктор ; [пер. Т. Клюкіна]. – Київ : BOOKCHEF, 2020. – 383, [1] с. : іл. 
 
  Одесита Павла Андрійовича Віктора не просто так називають учителем фізики, який підкорив світ. 2020 року він отримав "Срібну кнопку YouTube" за перші 100 000 підписників на своєму каналі. Сьогодні їх число – уже понад 500 тисяч. Перші записи уроків Павло Андрійович почав викладати в мережу 2014-го – для учнів Рішельєвського ліцею, які були відсутні в класі. Коли з'ясувалося, що уроки дивляться далеко за межами Одеси, сяйнула ідея створити повноцінний канал з фізики. За цей час уроки в усьому світі – від США та Європи до Далекого Сходу – переглянули вже понад 25 млн разів. Серед глядачів – школярі, студенти й дорослі. Мільйони людей змогли зрозуміти фізику та засвоїти матеріал, який з різних причин не давався їм у школі.
  Книга "Фізика. Основи і механічний рух" написана за мотивами цих відеоуроків і є першою із серії. У ній зібрано найцікавіші теми з механіки, і це стане в пригоді і школярам, яким потрібно закріпити знання з предмета, і дорослим, які бажають глибше розуміти дивовижний світ природи та її явища.
78(477)
В 31
Загайкевич, Марія Петрівна.
  Михайло Вербицький. Сторінки життя і творчості [Текст] : [монографія]
/ Марія Загайкевич ; НАН України, Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича. – Львів : Місіонер, 1998. – 144 с. : іл., портр., фот., ноти. – (Історія української музики : дослідження ; вип. 4).
 
  Монографія Марії Загайкевич присвячена авторові національного гімну, композиторові о. Михайлові Вербицькому (1815–1870) – одному з піонерів музичної творчості в Галичині ХІХ ст. Він є автором церковних творів, музики до театральних вистав, хорів, солоспівів, інструментальних і симфонічних жанрів.
323(470)
К 28
Каспаров, Гаррі Кімович.
  Зима наближається [Текст] : чому потрібно зупинити Володимира Путіна та ворогів вільного світу
/ Гаррі Каспаров ; [пер. з англ. Ярослава Лебеденка]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 318, [1] с. 
 
  "У цій книжці я ділитимусь з вами своїми власними спостереженнями та враженнями як політичний активіст Росії, а також як голова Фонду захисту прав людини зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Але найважливіша історія в цій книжці – не моя власна. Це історія того, як Володимир Путін за допомогою невтручання, а в деяких випадках і за підтримки вільного світу, того самого, що зумів розвалити Радянський Союз, поклав кінець демократичному експериментові в Росії." (Гаррі Каспаров)
398(477)
К 60
  Колискові [Текст] / Нац. заслуж. акад. укр. народ. хор України ім. Г. Г. Верьовки ; [підгот. текстів Маріії Пилипчак]. – Київ : Задруга, 2010. – 115, [4] с. : іл. кольор. – (Експедиційні записи). 
 
  У збірку увійшли понад сто народних колискових, записаних автором у різних регіонах України. Вони представляють реальну живу традицію і можуть стати в нагоді молодим матерям та всім бажаючим вивчити цей сакральний пласт музично-поетичної культури українців. Раніше М. Пилипчак було видано аудіодиск з автентичними колисанками.
  Книга адресована вихователям дошкільних закладів, вчителям музики, студентам дошкільних відділів педагогічних училищ та інститутів, матерям, науковцям та всім тим, кому не байдуже наше минуле, сучасне й майбутнє.
398(477)
В 38
  Веснянки [Текст] / Нац. заслуж. акад. укр. народ. хор України ім. Г. Г. Верьовки ; [підгот. текстів Марії Пилипчак]. – Київ : Задруга, 2008. – 137, [3] с. : іл. кольор., фот. кольор. с. [126–136]. – (Експедиційні записи).
 
  У книзі зібрано понад сто автентичних веснянок, записаних в українських селах впродовж двадцяти років у експедиціях Марією та Василем Пилипчаками, що представляють достеменну традицію, яка побутує й донині. Пісенний архів видається вперше і містить велику кількість маловідомих і подекуди вже забутих мелодій. Більшість пісень збірника розшифровано Марією Пилипчак. Художнє оформлення веснянок належить Олександру Горбачуку, який був членом постійних фольклорних експедицій. До книги додається компакт-диск із записами автентичних веснянок у виконанні народних співаків. Видання призначене для фольклористів, збирачів і дослідників музичного фольклору, викладачів, вихователів дошкільних закладів, фольклорних ансамблів та всіх шанувальників народної творчості.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється