БОГАТИРЬОВ Іван Григорович

БОГАТИРЬОВ Іван Григорович

94(477.51)
Б 73
Богатирьов, Іван Григорович.
  Війна на Чернігівщині [Текст] : нариси реальних подій
/ Іван Богатирьов. – Київ : Дакор, 2022. – 159 с. 
 
  Книга професора Івана Богатирьова – це особиста історія пережитого автором у підвалі власного будинку під час нападу російських військ на Чернігівщину, а також опис життя Чернігівщини після звільнення області від ворога та реальні історії про незламність духу її жителів. Книга адресована усім мешканцям України, а тому має право на продовження. Можливо, після нашої перемоги над ворогом будуть охочі розповісти і власні історії пережитого у лихолітті війни, оскільки дуже важливо зібрати свідчення очевидців російської агресії й окупації, занотувати їх та залишити на пам'ять для прийдешніх поколінь.
  Дана книга є інтелектуальною власністю автора.
  821(477)
  П 32
  Пилипчук, Катерина.
    Війна, яка змінила нас [Текст] : зб. новел і нарисів
/ Катерина Пилипчук. – Харків : Відкриття, 2022. – 128 с.
 
  Зранку 24 лютого, о 5:08, Катерина Пилипчук прокинулася в Києві від звуків бомбардування. Годинник засвідчив точний час кінця всьому: амбітнім робочим планам та ідеям, подорожам... Залишилася лише необхідність рятувати себе і дітей.
  Невідворотні зміни, які сколихнули всередині щось глибоке і важливе, стали поштовхом, щоб писати про те, що боліло і їй, і всім українцям. Так одне за одним були написані новели і нариси, які відображають історію активної фази війни у перші пів року.
  Збірка, яку ви тримаєте у руках, сплетена із емоцій та переживань звичайних людей, які стали героями. Вона готується до видання одразу українською та англійською мовами, адже мета книжки – допомогти людям у всьому світі краще зрозуміти, що відчував кожен із українців, і як ця війна змінила кожного з нас.

  Книга містить дарчий  напис


  "Читачам Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка від авторки книги Катерини Пилипчук. Слава Україні!"
 
Підпис
3.02.2023 р.
  343
  Б 73
  Богатирьов, А. І.
  Реабілітації засуджених з інвалідністю в умовах відбування покарання [Текст] : (навч. посіб.)
/ Богатирьов А. І., Лаптінова О. К. ; [за заг. ред. Богатирьової О. І.] ; Ун-т держ. фіскал. служби України. – Чернігів : Десна Поліграф, 2019. – 199 с.
  На підставі ґрунтовного нормативно-правового аналізу спеціальної монографічної та іншої літератури презентовано сучасний навчальний посібник "Реабілітація засуджених з інвалідністю в умовах відбування покрання". В ньому відображено історію реабілітації засуджених з інвалідністю.Сформульовано поняття реабілітації та розкрито його зміст. Проаналізовано нормативно-правові акти забезпечення реабілітації засуджених з інвалідністю в умовах відбування покрання. Розкрито реабілітацію засуджених з інвалідністю через призму соціально-демографічної, кримінально-правової та кримінально-виконавчої характеристик. Досліджено правові та психолого-педагогічні засоби впливу на процес реабілітації засуджених з, інвалідністю, які відбувають покарання у виді позбавлення волі.
  Для науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів, персоналу установ виконання покарань Міністерства юстиції України.
  355.4
  Б 73
  Богатирьов, Іван Григорович.
    Російсько-українська війна: погляд кримінолога [Текст] : [монографія]
/ Іван Богатирьов. – Київ : АДЕФ-Україна, 2023. – 242 с.
  У монографії досліджується кримінологія російсько-української війни у XXI столітті з початку повномасштабного вторгнення ворога на нашу територію. Здійснено факторний аналіз історичних, політичних, економічних, соціальних, психологічних та воєнних чинників російсько-української війни. Надано кримінологічну характеристику особи, яка вчиняє воєнні злочини в цих умовах, та показано жертву російсько- української війни.
  Розглянуто кримінологічний аналіз злочинності в умовах російсько-української війни. У процесі проведення дослідження використано майданчик "Тест України на Перемогу", на якому науковці, здобувачі вищої освіти, практичні працівники правоохоронних органів, військовики підчас панельної дискусії обговорили найважливіші питання російсько-української війни за вказаний період. Надано кримінологічні поради, як виживати в умовах російсько-української війни.
  Для дослідження автор використав праці українських науковців, журналістські розслідування, книги, написані іншими дослідниками російсько-української війни, наукові дискусії, тому монографія має не тільки наукове, а й практичне значення. Вона є продовженням книги "Війна на Чернігівщині. Нариси реальних подій" і є власністю автора. Монографія буде корисною для широкого читацького загалу.

Книга містить дарчий  напис

"Подарунок для обласної бібліотеки від автора."
Підпис
11.04.2023 р.

Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано два примірники книги.
  343.8(477)
  Б 73
  Богатирьов, Іван Григорович.
  Виправний центр як суб'єкт запобігання злочинам [Текст] : монографія
/ І. Г. Богатирьов, Д. О. Зубов, В. В. Маковій ; Держ. пенітенціарна служба України. – Київ : Дакор, 2014. – 231 с.
  У монографії "Виправний центр як суб'єкт запобігання злочинам" авторським колективом проведено ретроспективний аналіз становлення та розвитку виправного центра як суб'єкта виконання покарання у виді обмеження волі, визначено поняття, завдання та функцій виправного центру в системі установ виконання покарань, розкрито правовий статус персоналу виправного центру, сформульовано теоретичні та методологічні засади дослідження виправного центру як суб'єкта запобігання злочинам, розкрито динаміку, стан і тенденції злочинності у виправних центрах, показано причини і умови вчинення злочинів засудженими у виправних центрах. На підставі соціально-демографічних та морально-психологічних, кримінально-правових та кримінально-виконавчих ознак, охарактеризовано особу засудженого, який вчиняє злочин у виправному центрі, визначено загальносоціальні, спеціально-кримінологічні та індивідуальні заходи запобігання злочинам у виправних центрах.
  Для студентів, курсантів та Слухачів, аспірантів, науковців, викладачів вищих навчальних закладів, практичних працівників пенітенціарної системи України.
  343(477)
  К 61
  Колодчина, Алла Леонідівна.
  Прокуратура як суб'єкт реалізації Україною міжнародних стандартів у сфері захисту прав засуджених у місцях несвободи [Текст] : монографія
/ А. Л. Колодчина, О. І. Богатирьова ; [за заг. ред. І. Г. Богатирьова]. – Київ : Дакор, 2021. – 197 с.
  У монографії досліджено теоретичні та практичні аспекти нормативної регламентації повноважень прокуратури в реалізації Україною міжнародних стандартів у сфері захисту прав засуджених у місцях несвободи. Проаналізовано стан розроблення проблеми дослідження та її методологічний інструментарій. Розкрито поняття та зміст реалізації Україною міжнародних стандартів у сфері захисту прав засуджених у місцях несвободи та виокремлено їх кримінально-виконавчі засади. Вивчено правову основу реалізації міжнародних стандартів у сфері захисту прав засуджених у місцях несвободи та зазначено шляхи її удосконалення. Обґрунтовано роль прокурора як участника кримінально-виконавчої діяльності в реалізації міжнародних стандартів у сфері захисту прав засуджених у місцях несвободи.
  Видання розраховане на науковців, викладачів, студентів, аспірантів закладів вищої освіти, а також на адвокатів і працівників правоохоронних органів та усіх хто цікавиться пенітенціарною тематикою.
378(477)
Л 64
  Літопис навчального закладу: від школи міліції до Академії [Текст] / [редкол.: В. П. Синиця, М. О. Прохоренко, О. В. Євдокимов]. – Київ : Дакор, 2017. – 164, [1] с. : фот.
  "Літопис навчального закладу: від школи міліції до Академії" містить узагальнені матеріали спогадів ветеранів і працівників Академії про становлення її розвиток закладу та присвячений його 40-річній історії. У літописі враховано думки кожного, хто брав участь у його написанні. Видання дозволить зберегти кращі традиції різних поколінь викладачів і всіх, хто навчався й навчається в цьому відомому й такому необхідному для пенітенціарної системи України навчальному закладі.
  Відповідальність за достовірність фактів, цитат, імен, назв підприємств, установ, організацій та іншої інформації несуть автори поданих матеріалів до "Літопису навчального закладу: від школи міліції до Академії". Думки авторів можуть не збігатися з точкою зору редакційної колегії та не покладають на неї жодних зобов'язань.
343.8(477)
Б 73
Богатирьов, Іван Григорович.
  Стратегічне планування реформування кримінально-виконавчої системи України та її трансформація в пенітенціарну систему [Текст]
/ [І. Г. Богатирьов] ; Міжнар. екон.-гуманіт. ун-т ім. С. Дем'янчука, Наук. шк."Інтелект". – Київ : Дакор, 2022. – 22 с.
  Наукове видання "Стратегічне планування реформування кримінально-виконавчої системи України та її трансформація в пенітенціарну систему" підготовлено відповідно до резолюції першого пенітенціарного форуму "Пенітенціарна система України в глобальному вимірі", який відбувся на базі Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука у м. Рівному 29–30 жовтня 2021 року.

  Чернігівській ОУНБ подаровано два примірники книги.
343.8(477)
Б 73
Богатирьов, Андрій Іванович.
  Запобігання професійній деформації у персоналу місць несвободи [Текст] : монографія
/ А. І. Богатирьов. – Київ : Дакор, 2016. – 196 с.
  Розкрито теоретико-прикладні передумови виникнення професійної деформації у персогіалу місць несвободи. Надано загальну характеристику професійної деформації у персоналу місць несвободи. Визначено кримінально-виконавчу установу закритого типу як осередок професійної деформації у персоналу місць несвободи. Обґрунтовано правовий статус персоналу місць несвободи. Показано організаційно-правову оптимізацію діяльності персоналу місць несвободи до роботи із засудженими. Розкрито соціально-правовий захист персоналу місць несвободи як умову запобігання у неї професійній деформації. Визначено правосвідомість та моральності у персоналу місць несвободи як чинники професійної деформації Розкрито заходи запобігання професійної деформації у персоналу місць несвободи. Для науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів, персоналу органів і установ Міністерства юстиції України у сфері виконання покарань та пробації.
343.8(477)
П 25
  Пенітенціарна кримінологія [Текст] : підручник / М-во освіти і науки України, Міжнар. екон.-гуманіт. ун-т ім. акад. С. Дем'янчука ; [авт. кол.: Богатирьов І. Г., Боровик А. В., Джужа О. М. та ін.]. – Одеса : Гельветика, 2022. – 463 с.
  Підручник "Пенітенціарна кримінологія" підготовлений авторським колективом відповідно до навчальних програм "Кримінологія", "Актуальні проблеми кримінально-виконавчого права України" і має на меті розширити спектр знань студентів, магістрів, аспірантів щодо вчинення засудженими та персоналом місць несвободи кримінальних правопорушень та розкрити шляхи їх запобігання. У ньому відображена загальна, особлива та спеціальна частина.
  Підручник "Пенітенціарна кримінологія" буде корисний студентам, магістрам, аспірантам, викладачам юридичних закладів вищої освіти, персоналу установ виконання покарань Міністерства юстиції України, слідчим, адвокатам, прокурорам, суддям та усім, хто цікавиться проблемами теорії і практики пенітенціарної злочинності в місцях несвободи.
343.8(477)
Т 65
  Трансформація кримінально-виконавчого законодавства України (пенітенціарна доктрина) [Текст] / [авт. кол.: І. Г. Богатирьов та ін.] ; Держ. пенітенціарна служба України, Ін-т кримін.-викон. служби. – Київ : Дакор, 2014. – 155 с.
  У запропонованій доктрині подано уніфіковані моделі: основних засад та механізму функціонування пенітенціарної системи України; організаційно-правових засад організації та діяльності Державної пенітенціарної служби України; функціонування спеціальних пенітенціарних установ закритого типу України; Дисциплінарного статуту Державної пенітенціарної служби України; Положення про проходження служби особами, які мають спеціальні знання рядового і начальницького складу Державної пенітенціарної служби України; Концепції відомчої освіти Державної пенітенціарної служби України до 2020 року, що сприятимуть подальшій трансформації кримінально-виконавчого законодавства України в пенітенціарне.
  Для науковців, персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України і всіх тих, хто цікавиться питаннями реформування пенітенціарної системи України.
  343.8(477)
  Б 73
  Богатирьов, Іван Григорович.
  Актуальні проблеми кримінально-виконавчого права України [Текст] : навч. модульний курс
/ Іван Богатирьов. – Одеса : Юридика, 2023. – 236 с.
  У навчальному модульному курсі розглядаються актуальні проблеми кримінально-виконавчого права України від зародження до трансформації його в пенітенціарне право України. Розкрито актуальні проблеми правового статусу засуджених у місцях несвободи, впровадження пробації в систему кримінальної юстиції України. Наведено обґрунтування кримінально-виконавчого права як теоретичної основи теорії пенітенціарного права, актуальні проблеми стратегічного планування реформування кримінально-виконавчої системи України та функціонування кримінально-виконавчої системи України в умовах воєнного стану. У даному курсі визначено Міністерство юстиції України як суб'єкт реалізації державної політики у сфері виконання покарань та пробації. Також показано актуальні проблеми теоретико-методологічних засад трансформації кримінально-виконавчого права в пенітенціарне право в умовах євроінтеграції.
  Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти, аспірантів, професорсько-викладацького складу ЗВО, персоналу ДКВС України та Державної установи "Центр пробації".
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється