ТОВ "ДИСКУРСУС" / Видавництво "DISCURSUS"

ТОВ "ДИСКУРСУС" / Видавництво "DISCURSUS"

821(100)
Б 73
  Бог дав рок-н-ролл тобі. [Текст] : зб. перекладів текстів рок-пісень / [пер. с англ. Олега Пастухова, Андрія Куликова]. - Київ : Альтернатива Друк, 2017. - 223 с. : іл. 
 
  Не знаючи англійську, не можеш зрозуміти – про що ж співають ці музики під оплески півсвіту? Осягнення змісту й ідей їхніх пісень здатне допомогти краще розуміти світ поза Україною. І водночас ці переклади змушують згадати власну молодість, коли захоплення рок-музикою в Радянському Союзі всіляко знеохочували офіційні органи, натомість нав'язуючи радянську (переважно російськомовну) естрадну музику – знайома й донині тенденція.
  У цій збірці понад сто поетичних текстів рок-композицій таких гігантів, як Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Queen і багатьох інших, хто вперше звернеться до читача мовою Кобзаря. Сподіваємося, це відкриє різнобарвність образів, інтелектуальність і неабияку художню цінність рок-поезії. А коли хтось із читачів заспіває якийсь із уміщених тут перекладів, це просто нагадає, що в руках у Вас не антологія, а ностальгійна вибірка з тих, кого дуже любимо і слухаємо часто.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано сім примірників книги.
84(4УКР)
С 90
Сурженко, Маргарита.
  Нове життя. Історії з Заходу на Схід [Текст]
/ Маргарита Сурженко. – Брустурів : Дискурсус, 2015. – 231, [2] с.  
 
  Нова книжка Маргарити Сурженко – це спроба зрозуміти тих, хто опинився по той бік фронту й захотів там лишитися. Які мотиви і які ідеали? Яка любов і яка ненависть? Адже відчуття і почуття в усіх однакові. Адже кожен вміє відрізнити зло від добра. Але завжди хтось опиняється по той бік, а хтось – по цей.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано два примірники книги.
821(477)
Д 36
Деркачова, Ольга Сергіївна.
  Коли прокинешся [Текст] : [роман]
/ Ольга Деркачова. – [2-ге вид.]. – Брустурів : DISCURSUS, 2018. – 186, [2] c.
 
  Прокинувшись після кількарічної коми, в яку Марта потрапила внаслідок аварії, вона усвідомлює, що нікому не потрібна.
  Близькі люди навчилися жити без неї. Але чи були вони насправді близькими? Марті треба починати жити заново. Це можливо, якщо тебе оберігає кохання. Тепло долонь, ніжність слів, делікатність вчинків і справжність почуттів. А ще багато людяності. Проте залишається головне питання: хто ж винен у тій аварії?

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано вісімнадцять примірників книги.
821(477)
Т 35
  Теревені аж до ранку [Текст] : [оповідання] / [Марина Братко та ін.]. – Брустурів : DISCURSUS, 2016. – 147, [5] с. : іл. 
 
  Дівчата, такі дівчата... Біжать, летять, чимчикують, цокають підборами, марширують у кедах і щебечуть, соловейками заливаються, сокорять, балакають, теревенять! По телефону, у фейсбуках, твіттерах, на зупинках, у трамваях, у таксі, за кермом, за кавою, за тортом... "А ти чула?.." "А ти бачила?..  Бо він, бо вона, бо я, на власні очі й цими руками, із перших вуст, із надійного джерела, Стовідсотково знаю! Хто, куди, чому, на які гроші, із ким, за ним, манікюри-педикюри, масажі, йоги! Богема, художники, письменники, футбольні фани, знижки, розпродажі, посиденьки на кухні! Дай рецепт, приготую, почастую, зачарую, поцілую та не задарма ж! Я ж училась, кандидат, журналіст, професійний психолог, практикуючий травматолог, лекції, семінари, вебінари, монографії. А він, не один, із друзяками, заповзятими, очима стріляє, вабить, припрошує, знаю, не знаю, хай буде, як буде... То як, я приїду? Потеревенимо до ранку?"

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано п'ятнадцять примірників книги.
821.161.2.09
П 84
  Радість контакту [Текст] : розмови з Тарасом Прохаськом / [упоряд. В. Кар'юк]. – Брустурів : DISCURSUS, 2015. – 203, [1] с.
 
  До книги ввійшли вибрані розмови з Тарасом Прохаськом, які публікувалися в паперових та електронних ЗМІ. У час "роблення" кожної з бесід була "радість контакту". Не обійдеться без такої радості й під час читання цього видання. А ще книга розпочинається з ексклюзивного інтерв'ю, яке робилося саме для цього проекту. Там якнайширше говориться про "говоріння". І про те, чому розмова може бути літературою.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано двадцять чотири примірники книги.
63.3(4УКР)6 / 9(С2)
П 27
  Переселенці. Люди, які не загубили себе [Текст] / [упоряд. С. Ославська]. – Брустурів : Дискурсус, 2016. – 169, [1] с. : фот. 
 
  У цій книзі – історії людей, яких спіткало велике лихо – війна. Вони були вимушені покинути рідні місця й міста, роботу й друзів... Але, ставши переселенцями, не загубили найголовніше – себе. Бо коли в людині є Людина, то завжди можна дати собі раду.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано тридцять три примірники книги.
821(477)
І-23
Івасько, Михайло.
  Яловохус [Текст] : роман
/ Михайло Івасько. – Брустурів : DISCURSUS, 2014. – 255, [2] с.
 
  Учительку звільняють з роботи через буцімто профнепридатність, – та все ж на своєму останньому уроці вона встигає розповісти своїм першокласникам цілком безневинну, здавалося б, казочку. І все було б нічого, якби за п'ять років ця казочка круто не змінила її життя! А через десять років найкмітливіші учні того класу та їхні друзі намагаються з'ясувати, що ж насправді відбувається в тій казці і які дива чи жахіття приховує химерне слово "яловохус"...
  У всіх сенсах гостросюжетний роман Михайла Іваська присвячений передовсім темі страждання і можливостям людської психіки його пережити.


  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано шість примірників книги.
84(4УКР)
К 82
  Крим по-українськи [Текст] : новели / [упоряд. А. Тонюк]. – Брустурів : Дискурсус, 2015. – 180, [3] с.
 
  Після цієї книжки ви захочете у Крим. З'явиться світлий сум чи тиха лють – за втраченим півостровом. Також нав'язливою мухою дзижчатиме усвідомлення, що того Криму більше немає. Що це не так місце, як час, який ніколи не повернеться – на відміну від самого Криму. Бо занадто вже він повний кольорів, щоб довго зоставатися на картах сірою зоною.
  Крим із цих новел залишає солодкі липкі відбитки, наче від чурчхели чи пахлави на пляжі. їх перебиває сіль морської води, яку тепер на смак не відрізнити від сліз.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано два примірники книги.
821(477)
А 61
Амеліна, Вікторія Юріївна.
  Синдром листопаду, або Homo Compatiens [Текст] : [роман]
/ Вікторія Амеліна. – Брустурів : Дискурсус, 2014. – 202 с. – (Свіжа проза). 
 
  Якби не психічна девіація героя, – що наповнює оповідь дивними, схожими чи то на галюцинації, чи то на ясновидіння мареннями, – ми отримали б біографію цілком пересічного нашого сучасника, що виріс у дитячому будинку, пережив буремні 90-ті, адаптувався до соціальних змін і дожив до наших днів, актуальним маркуванням яких усе ще залишається Майдан. Однак і фантастична особливість героя, і його видіння, що пунктиром проходять через усю книгу, малюючи вже не зовсім упізнавану, а іноді – цілком загадкову дійсність, і своєрідні авторські притчі, які збагачують простір тексту додатковим виміром, перетворюють "Синдром листопаду" на складний поліфонічний твір, де біографічні та історичні реалії – далеко не основні елементи конструкції.
  Саме через унікальну здатність героя відчувати й переживати чужі страждання авторка вплітає українські події останніх років у контекст новітньої історії цілого світу. І йдеться не так про політичні паралелі (скажімо, Майдану київського і майдану Тахрір у Єгипті), як про те, що в сучасному глобалізованому світі немає і не може бути локальних конфліктів...

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано тридцять примірників книги.
84(4УКР)
Н 24
  Нам усім пощастило. Розмови з Юрієм Андруховичем [Текст] / [упоряд. В. Карп'юк]. – Брустурів : DISCURSUS, 2017. – 236, [1] с.
 
  Чому Юрій Андрухович застосовує автоцензуру? Чому ніколи не покине України? Чому вважає, що "нам усім старшенно пощастило"?..
  Вибрані розмови з Юрієм Андруховичем не лише дозволять глибше пірнути в розуміння текстів письменника. Це ще й виразна картина поглядів сучасного інтелектуала на суспільно-політичні події в нашій країні. Андрухович вражає безкомпромісністю і надихає оптимізмом.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано дванадцять примірників книги.
272
Т 47
  Тішнер читає Катехизм [Текст] : розмови о. Юзефа Тішнера з Яцеком Жаковським / пер. Богдан Панкевич ; ред. пер. Андрій Павлишин. – Брустурів : Дискурс, 2021. – 220, [3] с. 
 
  Автор – видатний польський філософ, священник, інтелектуал – читає "Катехизм Католицької Церкви". Це захоплива розмова, у якій розпитувачем є знаний журналіст Яцек Жаковський. А ми отримуємо урок того, як турботливо й уважно цікавитися сучасним світом, Богом і тим, як Його розуміти, Церквою та її місцем у сучасному світі, людиною й тим, ким вона є.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано десять примірників книги.
821(477)
П 48
Покотиполе, Леля.
  Спартанська дівчинка [Текст] : [оповідання]
/ Леля Покотиполе. – Брустури : Дискурс, 2022. – 187, [4] с. : іл. 
 
  Це книжка про те, як люди любляться і страждають. В оповіданнях Делі Покотиполе на вас чекають:
  • божевільна жінка, якій увижаються глибоко символічні коні;
  • дівочка, яка шукала себе, а найшла мужика в татухах, хату з привидом і повні хащі магічного реалізму;
  • зовсім не героїчна персонажка, яка хотіла воювати, а натомість переспала з побратимом, вляпалась у трагічну любов і наблювала командиру на берці;
  • лисичка на обкладинці – вам що, не подобається лисичка на обкладинці? – та дуже гарні акварельні ілюстрації всередині...
  ...і це ще навіть не десята частина того, що твориться в книзі.
  Жінкам у цих історіях дуже боляче, але вони все одно гордо тримають свої любові при тілах, як переляканих лисенят, – аж поки ті їх не розтерзають або не зазимують у їхніх пазухах.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано десять примірників книги.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється