Стрілець Олена Миколаївна

Стрілець Олена Миколаївна

340(477)
П 78
  Про українське право [Текст] : часопис каф. теорії та історії держави і права КНУ ім. Т. Шевченка. Число 4. Правова освіта і наука. Методологія юридичних досліджень / [І. Безклубий та ін. ; редкол.: Г. Балюк та ін. ; за ред. І. Безклубого] ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Юрид. ф-т. – Київ : Грамота, 2009. – 382, [1] с. 
 
  Книга виходить друком у рік святкування 175-річчя Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 28 серпня 1834 р. Київський університет Св. Володимира відкрив двері для допитливих молодих людей, які бажали отримати знання з різних сфер життя. Юридичний факультет був одним із перших і найбільшим за кількістю студентів.
  Тематика чергового числа збірника наукових праць кафедри теорії та історії держави і права присвячена розробленню освітніх і наукових проблем та їх правових аспектів, зокрема важливим питанням методології юридичних досліджень. Ідея створення "колективної монографії", тематика якої нерозривно пов'язана з теорією права, його філософією, соціологією та історичною ретроспективою, дала можливість змоделювати комплексний підхід авторів до пошуків істини, нових освітніх ідей та вдосконалення методології правових наук.
347.7(477)
П 68
  Право інтелектуальної власності. Академічний курс [Текст] : підруч. для вищ. навч. закл. / [О. П. Орлюк та ін.] ; за ред. О. П. Орлюк, О. Д. Святоцького ; Акад. прав. наук України, НДІ Інтелект. власності. – Київ : Ін Юре, 2007. – 691 с.
 
  Зростання ролі права інтелектуальної власності в житті суспільства зумовлює необхідність грунтовного ознайомлення студентів вищих навчальних закладів з основними положеннями чинного законодавства України про інтелектуальну власність, історією становлення права інтелектуальної власності, його об'єктами та суб'єктами, особистими немайновими і майновими правами суб'єктів права, способами їх використання та захисту.
  Цей підручник слугуватиме надійним джерелом знань, відповідних навчальній програмі, не лише студентам, а й широкому колу читачів.
341.2
Б 82
Борисенко, І. І.
  Англійська мова в міжнародних документах з прав людини [Текст] = English of law International Instruments on Human Rights : навч. посіб.
/ [І. І. Борисенко, Л. І. Коваленко, Л. М. Саєнко] ; за ред. І. І. Борисенко ; Акад. адвокатури України. – Київ : Юрінком Інтер, 2005. – 751 с.
 
  Навчальний посібник з перекладу міжнародно-правових документів у галузі прав людини (з англійської на українську мову) видано в Україні вперше. Він містить 10 найважливіших міжнародних декларацій, конвенцій і пактів з прав людини англійською мовою (мовою оригіналу), що зумовлює структуру посібника. Посібник складається з 3-х частин (Part One: The International Bill of Human Rights/Units One-Three/; Part Two: The European Convention on Human Rights/Units Four-Five/; Part Three: Intellectual Property Rights/Units Six-Ten/). Кожен розділ доповнюється англо-українським словником юридичних термінів та лексичних одиниць (понад 5000), що відносяться до галузі "Права людини". Лексико-семантичні та граматичні вправи, завдання на послідовний і двосторонній переклад спрямовані на поглиблене розуміння студентами тексту міжнародного документа.
  Призначено для студентів юридичних факультетів університетів та юридичних вузів України. Навчальний посібник може зацікавити викладачів та студентів перекладацьких відділень університетів, аспірантів, науковців, юристів-практиків, а також тих, хто бажає самостійно удосконалити свої знання в галузі захисту прав людини.
346(477)
А 43
  Актуальні проблеми господарського права [Текст] : навч. посіб. / [О. А. Беляневич та ін.] ; за заг. ред. В. С. Щербини ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. – Київ : Юрінком Інтер, 2012. – 527 с.
 
  У навчальному посібнику розглядаються теоретичні і практичні аспекти загальної частини курсу "Актуальні проблеми господарського права". Висвітлено основні концепції господарсько-правової науки та тенденції розвитку господарсько-правових досліджень в Україні.
  Розрахований на викладачів, аспірантів, студентів юридичних факультетів та вищих навчальних закладів, а також юристів, яких цікавлять проблеми господарського права.
351(477)
Н 28
  Нариси історії державної служби в Україні [Текст] / [О. Г. Аркуша та ін. ; редкол.: С. В. Кульчицький (кер. авт. кол.) та ін.] ; Голов. упр. держ. служби України, Ін-т історії України НАН України. – Київ : Ніка-Центр, 2008. – 533 с. : іл., табл. 
 
  "Нариси історії державної служби в Україні" є першою в українській історіографії спробою узагальнити в цілісному дослідженні численні праці, присвячені державотворчому процесу, політико-адміністративному устрою, організації державної служби та діяльності державних службовців. Авторський колектив починає дослідження з аналізу державної організації давньоруського суспільства і завершує характеристикою побудови й розвитку державної служби у незалежній Україні. В книзі наведено форми і типи (національний, імперський, окупаційний) управлінської діяльності на українських землях.
  Текст "Нарисів" підготовлений у рамках наукового проекту, що реалізується на замовлення Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу коштом Державного бюджету України. Кінцевою метою науково-дослідної роботи є монографія і збірник документів під об'єднаною назвою "Історія державної служби в Україні".
341
Д 45
Діковська, Ірина Андріївна.
  Принципи правового регулювання міжнародних приватних договірних зобов'язань [Текст] : монографія
/ І. А. Діковська. – Київ : Юрінком Інтер, 2014. – 462, [1] с.
 
  Монографія є комплексним дослідженням принципів правового регулювання міжнародних приватних договірних зобов'язань.
  Особлива увага приділена уніфікації – принципу створення правових норм, що регулюють міжнародні приватні договірні зобов'язання. Зокрема проаналізовані різні способи уніфікації, особливості застосування окремих уніфікованих документів (міжнародних договорів, джерел м'якого права).
  Проаналізовані можливі прояви принципу свободи договору у міжнародних договірних відносинах: матеріально-правові, під час вибору застосовуваного права та процесуальні прояви зазначеного принципу.
  Досліджено застосування принципу добросовісності на усіх стадіях існування міжнародних договірних зобов'язань, а також його роль у тлумаченні приватних договорів, міжнародних уніфікованих актів.
  У роботі міститься аналіз доктринальних джерел, міжнародних уніфікованих документів, внутрішнього законодавства різних держав, судової та арбітражної практики. Обгрунтовано пропозиції щодо удосконалення чинного законодавства України та правильного застосування існуючих правових норм, що регулюють міжнародні приватні договірні зобов'язання.
  Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, суддів, юристів-практиків.
342.9
К 89
Куйбіда, Р. О.
  Розвиток адміністративної юстиції в країнах колишнього Радянського Союзу [Текст]
/ Р. О. Куйбіда, В. Тимощук ; Центр політико-правових реформ. – Київ : Книги для бізнесу, 2010. – 142 с.
 
  Книжка є першим порівняльно-правовим оглядом систем адміністративної юстиції в усіх 15 державах – республіках колишнього СРСР. Інформацію подано за країнами в розрізі питань: правове регулювання (законодавчі акти); інституційна основа (суди, їхня компетенція та підсудність); процесуальна основа (особливості судочинства в адміністративних справах). Враховуючи прямий вплив на адміністративне судочинство, значну увагу в дослідженні приділено також питанням загальної адміністративної процедури.
  Видання розраховано на всіх, хто цікавиться адміністративним правом та механізмами адміністративної юстиції, зокрема науковців, викладачів, студентів, політиків та нормопроектуальників.
35(477)
Н 34
  Науково-практичний коментар до Закону України "Про адміністративні послуги" [Текст] / [О. Ф. Андрійко та ін. ; за заг. ред. В. П. Тимощука] ; Центр політико-прав. реформ, Ін-т держави і права ім. В. М. Корецького НАН України. – Київ : Москаленко О. М., 2013. – 391 с. 
 
  Це перший науково-практичний коментар до Закону України "Про адміністративні послуги". Його актуальність зумовлена значною активністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері адміністративних послуг. При цьому сама проблематика адміністративних послуг є достатньо новою і для науки адміністративного права, і для практики. Коментар підготовлено для допомоги практичним працівникам у виконанні вимог Закону, і в ньому зроблена спроба доступно подати теоретичні знання про адміністративні послуги та новації, передбачені коментованим Законом. Враховуючи, що уся реформа сфери адміністративних послуг має відбуватися в інтересах споживачів послуг – громадян та суб'єктів господарювання, у коментарі акцент робиться на забезпеченні максимально повної реалізації Закону України "Про адміністративні послуги" в їх інтересах, конструктивному вирішенні можливих колізій. До складу авторського колективу залучені фахівці, які брали участь в розробці проекту Закону "Про адміністративні послуги". Це повинно сприяти кращому розумінню цілей відповідних норм Закону. У додатку до цього видання також подано підзаконні нормативно-правові акти, прийняті на реалізацію Закону.
  Видання адресоване політикам, державним службовцям та посадовим особам місцевого самоврядування, які відповідають за впровадження Закону України "Про адміністративні послуги", а також науковцям та громадським активістам, які цікавляться проблематикою адміністративних послуг.
349.4(477)
М 64
Мірошниченко, Анатолій Миколайович.
  Науково-практичний коментар Земельного кодексу України [Текст] : (за станом нормат.-прав. актів та судової практики на 15 січ. 2009 р.)
/ А. М. Мірошниченко, Р. І. Марусенко. – Київ : Правова єдність, 2009. – 495 с. : іл. 
 
  Науково-практичний коментар Земельного кодексу України розкриває зміст норм чинного Земельного кодексу України як основної складової системи земельного законодавства з урахуванням практики його застосування та поглядів фахівців у цій сфері.
  Видання може стати в нагоді студентам, викладачам і науковцям правничих спеціальностей, практикуючим юристам і усім тим, хто цікавиться земельним законодавством та практикою його застосування.
347.7(477)
М 14
Майданик, Любов Романівна.
  Колективне управління майновими авторськими і суміжними правами за цивільним законодавством України [Текст] : монографія
/ Майданик Л. Р. ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. – Київ : Алерта, 2013. – 246 с.
 
  У монографії розглянуто питання колективного управління майновими авторськими та суміжними правами за цивільним законодавством України. Дано правову характеристику поняття і правової природи відносин колективного управління зазначеними майновими правами інтелектуальної власності. Викладено підстави виникнення і класифікацію відносин колективного управління. Досліджено поняття і види організацій колективного управління майновими авторськими та суміжними правами, виявлено особливості правосуб'єктності цих організацій. Охарактеризовано договори колективного управління майновими авторськими та суміжними правами. Проведено аналіз способів судового захисту майнових авторських і суміжних прав, переданих у колективне управління.
  Монографія розрахована на широке коло читачів, студентів, аспірантів, викладачів юридичних факультетів, науковців, юристзв-практиків, – усіх, хто цікавиться питаннями колективного управління майновими авторськими та суміжними правами.
347.96(477)
З-19
  Закон України "Про нотаріат" : (зі змін. і допов. станом на 15 січ. 2014 р.) [Текст]. Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України : (затв. наказом Мін-ва юстиції України від 22 лют. 2012 р. № 296/5) / Верхов. Рада України. – Офіц. вид. – Київ : Істина, 2014. – 184 с. 
 
  Закон України "Про нотаріат" (зі змінами і доповненнями станом на 15 січня 2014 року). Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України (затверджений наказом Міністерства юстиції України від 22 лютого 2012 року № 296/5) (зі змінами і доповненнями станом на 15 січня 2014 року).
347.7(477)
П 44
  Податкове право України [Текст] : підручник / [О. О. Головашевич, А. М. Котенко, Є. М. Смичок] ; за ред. М. П. Кучерявенка ; Нац. юрид. ун-т ім. Я. Мудрого, Каф. фінансового права. – Харків : Право, 2018. – 511 с.
 
  У підручнику на основі системного аналізу розкрито зміст основних понять та категорій, які застосовуються при регулюванні оподаткування. На підставі чинного законодавства висвітлено найактуальніші питання діяльності держави та органів місцевого самоврядування в галузі правового регулювання оподаткування в Україні. Окрему увагу приділено кожному з інститутів податкового права.
  Для викладачів і студентів юридичних і економічних вищих навчальних закладів, працівників фінансових органів, практичних працівників підприємств та організацій.
343(477)
Н 15
Навроцький, Вячеслав Олександрович.
  Основи кримінально-правової кваліфікації [Текст] : навч. посіб.
/ В. О. Навроцький. – Київ : Юрінком Інтер, 2006. – 701 с. 
 
  Аналізуються загальні положення кримінально-правової кваліфікації – її поняття, підстави та принципи, а також питання кваліфікації окремих типів діянь, передбачених Кримінальним кодексом України, – кваліфікації злочинів з урахуванням стадії їх вчинення, вчинених у співучасті, множинності злочинів тощо.
  Для науковців, студентів юридичних вищих закладів освіти, юристів-практиків.
341.2
Д 45
Діковська, Ірина Андріївна.
  Міжнародні комерційні контракти: колізійне та матеріально-правове регулювання [Текст] : навч. посіб.
/ І. А. Діковська ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. – Київ : Алерта, 2016. – 321 с.
 
  Навчальний посібник містить матеріали для підготовки до занять зі спецкурсів "Актуальні проблеми колізійного договірного права", "Міжнародні комерційні контракти", "Комерційні контракти, пов'язані з різними країнами". Крім того, він може використовуватися для підготовки з окремих тем курсу "Міжнародне приватне право".
  У навчальному посібнику проаналізовані доктринальні джерела, міжнародні уніфіковані документи, внутрішнє право різних держав, судова та арбітражна практика. Розглянуто особливості колізійного та матеріально-правового регулювання міжнародних комерційних контрактів. Охоплено правове регулювання ведення переговорів, укладення міжнародних комерційних контрактів, їх виконання, способи захисту у випадку порушення та звільнення від відповідальності за порушення міжнародних комерційних контрактів.
  Для студентів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, практиків.
347(477)
М 14
Майданик, Роман Андрійович.
  Цивільне право. Загальна частина [Текст] : підручник. Т. 1. Вступ у цивільне право
/ Р. А. Майданик ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Юрид. ф-т. – Київ : Алерта, 2012. – 471 с. 
 
  У першому томі підручника висвітлюються загальні положення вітчизняного цивільного права. В окремих главах аналізуються поняття, система та дуалізм права, розглядається цивільне право як приватне право і галузь права, досліджуються функції та принципи цивільного права, його система і співвідношення із суміжними галузями права, висвітлюються питання цивільного права як науки і навчальної дисципліни, розглядаються джерела цивільного права, наводиться загальна характеристика цивільного права зарубіжних країн.
  Видання розраховане на студентів вищих навчальних закладів, викладачів, аспірантів, практикуючих юристів, спеціалістів, які займаються правозастосовною діяльністю.
341
М 82
Москалюк, Олександр Володимирович.
  Подолання колізій між нормами права рівної юридичної сили [Текст] : монографія
/ О. В. Москалюк. – Київ : Дакор, 2013. – 213 с.
 
  У монографії розглянуто основний спектр питань, пов'язаних з колізіями між нормами права рівної юридичної сили: еволюція наукових досліджень проблеми колізій; поняття та класифікація колізій; поняття механізму подолання колізій; подолання змістовних колізій шляхом застосування принципу "спеціальної норми"; подолання колізій норм кодексів та інших законів; подолання темпоральних колізій шляхом застосування принципу "більш пізнього акта"; особливості подолання темпоральних колізій у продовжуваних правовідносинах; співвідношення колізійних принципів "спеціальної норми" і "більш пізнього акта". Теоретичні положення монографії проілюстровано численними прикладами із законодавства України та правозастосовної, насамперед судової, практики.
  Розрахована на науковців, викладачів, аспірантів і студентів юридичних факультетів і вузів, суддів, адвокатів, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.
346.5
П 45
Поєдинок, Валерія Вікторівна.
  Правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності [Текст] : навч. посіб.
/ В. В. Поєдинок. – Київ : Юрінком Інтер, 2006. – 285 с. 
 
  У навчальному посібнику на основі аналізу нормативно-правових актів України, міжнародно-правових документів, матеріалів практики висвітлюються основні інститути законодавства України про зовнішньоекономічну діяльність (ЗЕД) як підгалузь господарського законодавства (регулювання ЗЕД, зовнішньоекономічний договір, валютне регулювання, правовий режим іноземного інвестування, захист національного товаровиробника, відповідальність у ЗЕД тощо). Розглядаються питання регулювання зовнішньоекономічних відносин у рамках Світової організації торгівлі.
  Для студентів та аспірантів, а також юрисконсультів, підприємців і всіх, хто цікавиться питаннями правового регулювання ЗЕД.
347.7(477)
Б 16
Бажанов, Валентин Олександрович.
  Договірні правовідносини в авторському праві України [Текст] : монографія
/ Бажанов В. О. ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. – Львів : Сорока Т. Б., 2014. – 173 с.
 
  У монографії розглянуто питання договірних правовідносин в авторському праві України. Сформульовано доктринальне визначення поняття авторського договору, з'ясовано його юридичну природу та зміст, досліджено істотні умови авторських договорів, наведено систему даних договорів в Україні. Виявлено недоліки у регулюванні договірних відносин в авторському праві. Висвітлені теоретичні та практичні проблеми реалізації майнових авторських прав суб'єктами договірних правовідносин в авторському праві України.
  Монографія розрахована на широке коло читачів, студентів, аспірантів, викладачів юридичних факультетів, науковців, юристів-практиків, – усіх, хто цікавиться цивільно-правовими аспектами договірних правовідносин в авторському праві України.
347.7
Б 39
Безклубий, Ігор Анатолійович.
  Банківські правочини [Текст] : [монографія]
/ Ігор Безклубий. – Київ : Ін Юре, 2007. – 455 с.
 
  У монографії досліджено теоретичні проблеми правового регулювання банківських правочинів, місце банківських правочинів у системі цивільних правочинів; сутність таких основних юридичних категорій як: банківський правочин, банківська послуга, банківська діяльність, банківська операція, грошове зобов'язання, гроші, цінні папери, проценти; правова природа та елементи окремих банківських правочинів. Автор пропонує вдосконалити правове регулювання відносин у процесі користування банківськими послугами.
  Розраховано на широке коло читачів. Особливо цінним дослідження буде для наукових працівників, викладачів, аспірантів та студентів вищих юридичних навчальних закладів, юристів та економістів, що практикують у банківській сфері, адвокатів та суддів.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється