ЮЗЬКІВ Юлія Володимирівна

ЮЗЬКІВ Юлія Володимирівна

821(410)
Г 28
Геєр, Джорджет.
  Чорний метелик [Текст] : романтична повість з XVIII ст.
/ Джорджет Геєр ; з англ. пер. Ольга Смольницька ; літ. ред. Юлія Дембовська. - Львів : Астролябія, 2019. - 414, [1] с.
  Перший роман з Ґеорґіанського (часу правління Ганноверської династії у Великій Британії, 1714–1837) циклу відомої британської письменниці Джорджет Геєр (1902– 1974). Лорд Джон Карстерз, несправедливо звинувачений у шахрайстві, змушений покинути Англію. Позбавлений засобів до виживання, знаходить розраду і вихід з проблеми в азартних іграх та розбійництві, яке часто нагадує історію з легендарним Робіном Гудом. Цим ремеслом він промишляє й після нелегального повернення на батьківщину. Але в його житті відбувається різкий поворот, коли він стає на перешкоді сумнозвісному "Дияволові" – герцогу Ендоверському, рятуючи з його рук чарівну міс Діану Боулі.
821(477)
Т 56
Томенчук, Богдан.
  Переступний день [Текст] : [поезія]
/ Богдан Томенчук ; [літ. ред. О. Деркачова]. - Брустурів : Дискурсус, 2020. - 239 с.
  Час пресує пилюку і сотворює камінь... Він же спресовує сам себе, і вічність постає перед нами миттю...
  Високосний, себто переступний, рік... Високосний, себто переступний, день... У ньому – життя, яке воно є: з вірою і розрахунками, з марнотами і планами... Хаос, якому пробують дати раду люди... Тобто ми з вами, читачу... Отже – у ваших руках книжка, де повість стиснута у вірш, а розлоге плесо видніє в краплині дощу... Дистанція довжиною у вічність стала точкою розміром з нашу душу...
821(477)
Т 56
Томенчук, Богдан.
    Постаті [Текст]. Силуети : [поезія]
/ Богдан Томенчук. - Івано-Франківськ : Дискурсус, 2017. - 74, 74 с. зустріч. паг. - Кн.-"перевертень".
  Живемо в таку пору, коли силуети щемкої дійсності стають постатями невблаганного часу на просторах такої милосердної, такої неминучої вічності. Майбутнє завжди стає минулим, і тільки пам'ять може владарювати над цим. Спочатку було слово, і потім було слово, і відтак буде слово. А між "потім" і "відтак" є ми... І вірші...
159.922
К 74
Кофман, Жан-Клод.
  Самотня жінка і Чарівний Принц [Текст]
/ Жан-Клод Кофман ; [пер. з фр. Зоя Борисюк]. - Київ : Темпора, 2011. - 367 с. : табл. - Бібліогр.: с. 348-367.    
  Чому стільки людей живе самотньо? Чому рік за роком їх число дедалі збільшується? Змальовуючи історію стосунків дивної пари – самотньої жінки і Чарівного Принца, автор досліджує одну з найактуальніших проблем сучасного суспільства – безшлюб'я, зокрема в його модерній формі – життя-соло. Він з'ясовує, чому для багатьох жінок образ кохання став привабливішим від кохання реального і чому нерідко вони віддають перевагу віртуальному партнеру, а не реальному чоловікові. Читач побачить, як життя-соло поєднує дві суперечливі складові: життя наодинці і життя надвоє.
  Видання буде цікавим як для фахівців-соціологів, психологів, так і для широкого кола читачів, а комусь, можливо, допоможе вирішити важливі питання особистого життя.
612.82
К 14
Казанцева, Ася.
  Хто б міг подумати! [Текст] : як мозок змушує нас робити дурниці
/ Ася Казанцева ; [пер. з рос. О. О. Гапак]. - Харків : Віват, 2016. - 318, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 299-319.
  Ася Казанцева – науковий журналіст, популяризатор науки, лауреат премії в галузі науково-популярної літератури "Просвітитель" (2014). Її дебютна книжка "Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці" присвячена біологічним пасткам, які заважають нам почуватися щасливими. У процесі читання ви дізнаєтеся відповіді на найнесподіваніші питання, як-от: чи насправді чоловіки схильні до зради, наскільки глибоко вкорінюються наші погані звички, чому в листопаді так складно працювати і що мали на увазі автори формулювання "хімія любові". Розкриваючи таємниці нашого мозку, автор спирається на ґрунтовні наукові праці, наводячи також і приклади із власного життя. Врешті-решт оповідання виходить цікавим, легким для сприйняття і сповненим справді потрібної інформації. Цю подорож у глибини власного організму ви запам'ятаєте надовго!
94(477)
З-14
Загоровська, Любов.
  #МояУПА [Текст]
/ Любов Загоровська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 490 с.
  У цій книзі – 39 розповідей про людей, які або воювали в УПА, або допомагали українській армії боротися за незалежність України майже 100 років тому. Книга про людей, які зазнали переслідувань, арештів, репресій і які залишилися незламними й нескореними у своїй боротьбі. Книга-сповідь, яку варто прочитати, аби осмислити велику сторінку історії України через призму людської долі.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється