ГУПАЛО Сергій Лукич

ГУПАЛО Сергій Лукич

821(477)
Г 94
Гупало, Сергій Лукич.
  Люди і трафарети [Текст] : [роман]
/ Сергій Гупало. - Київ : Український письменник, 2018. - 346, [1] с. : іл., фот.
  Роман "Люди і трафарети" – не тільки легенька сув'язь картин учорашнього життя українців як на рідній землі, так і за кордоном, на заробітках... Цей твір – своєрідне дзеркало, поставлене позаду тих, хто пішов шукати свою правду.
  Провінційне містечко Ріверці – крайцентр, з якого одні вирушають "інспектувати" процес розбудови самостійної держави, інші подаються у далекі світи, аби заробити на прожиття і відшукати своє "я".
  Метафорична мова, незвичайний стиль роману привертають увагу й освіченого читача. Роман Сергія Гупала – спроба по-своєму написати про самотність, страждання простої людини і сміливців, що на благородній стезі – у процесі державних перетворень. До когорти останніх примкнув і головний герой роману Толя Будлатко. Але навіть ті, що "інспектують" державотворчий процес на селі, просто використовуються вчорашніми відданцями КПРС...

  Бібліотекам Чернігівської області подаровано 20 примірників книги.
821(477)
Г 94
Гупало, Сергій Лукич.
  Моя несподівана радість [Текст] : поезія
/ Сергій Гупало. - Київ : Український пріоритет, 2017. - 231 с. : іл.
  До книги увійшли вірші різнопланового звучання, в яких неповторне відчуття, осмислення нашої епохи. Автор не цурається і вічних питань – у напрямку природи, кохання, любові... Чимало поезій – з ознакою іронії, яка характерна творчості Сергія Гупала.

  Бібліотекам Чернігівської області подаровано 20 примірників книги.
821(477)
Г 94
Гупало, Сергій Лукич.
  Особисто вічне [Текст] : поезії
/ Сергій Гупало. - Київ : Ярославів Вал, 2021. - 110, [1] с.
  До збірки увійшли вірші, написані протягом останніх кількох років. Писалися в різних життєвих обставинах, в екстремальних умовах як в Україні, так і за кордоном. Бувало радісно і сумно, смішно і розпачливо. Але автор любить життя, тому й творчість не припинялася. Вірші визрівали, підправлялися, поліпшувалися в записниках і комп'ютерному наборі, де було досить затишно. Одначе з часом цій сотні творів стало затісно. Поезії Сергія Гупала до людей потягнулися... Автор не міг їх стримати. І вони – пішли... Несуть любов, терпимість і принциповість, невгамовну енергетику життя, котра притлумлює невдоволення і жалі, спричинені жорсткими реаліями.
  Попереду в читачів – зустріч з поетичним світом і світлом книжки "Особисто вічне", незабутні емоції, викликані віршами, в яких багато чого помістилося. Від широких узагальнень – до делікатної конкретики, що не має права нудною бути.

Книга містить дарчий  напис

  "Дорогим шанувальникам поезії – читачам Чернігівської ОУН бібліотеки імені Короленка від автора цієї книги. Приємного спілкування зі Словом!
підпис
11 січня 2022 року"
908(477.82)
Г 94
Гупало, Сергій Лукич.
  Олика і Радзивілли [Текст] : [нариси]
/ Сергій Гупало. - Київ : Український пріоритет, 2020. - 166, [1] с. : іл., фот.
  До книжки увійшли історичні нариси про минуле відомого містечка Олика, його власників – князів Радзивіллів. Підґрунтям для висновків та узагальнень автору слугували насамперед архівні документи. Заслужено вписані в олицький контекст також літератори Ксаверій Прушинський і Степан Радіон, мимоволі дотичний – Андрій Кокотюха.
  Для широкого кола читачів, шанувальників історії волинського краю.

Книга містить дарчий  напис

  "Щирим шанувальникам історії – читачам Чернігівської ОУН бібліотеки імені Короленка від автора цієї книжки. 
підпис
11 січня 2022 року"
821(438)
З-33
Запольська, Габріеля.
  Шмат життя [Текст] : роман
/ Габріеля Запольська ; пер. з пол. Сергій Гупало. - Львів : Сполом, 2021. - 418 с.
  Йдеться про мелодраматичні події на суворому тлі життя Волині наприкінці XIX століття, коли такими звичними були конокрадство, алкоголізм, бездумне – заради зиску – вирубування лісів німецькими колоністами. Письменниця своєрідно змалювала простих людей різних національностей (українців, поляків, євреїв, німців), які жили – або просто виживали – на мальовничих берегах Стиру.
  Для широкого кола читачів.

Книга містить дарчий напис

  "Шановним читачам Чернігівської ОУН бібліотеки ім. Короленка від перекладача цієї книжки.
  З повагою,
підпис
  10 січня 2022 року"
821(477)
Г 94
Гупало, Сергій Лукич.
  Світанки над Західним Бугом [Текст] : вірші, поема
/ Сергій Гупало. - Луцьк : Надстир'я, 1998. - 78 с. : іл.
  До першої поетичної збірки Сергія Гупала увійшли твори (за винятком кількох віршів), що включалися до одноіменної дипломної роботи – “Світанки над Західним Бугом”, котра була захищена з відзнакою в Літературному інституті і позачергово ставилася у план випуску московського видавництва "Молодая гвардия”. Однак автор відмовився від такого "привілею”, оскільки рукопис його поетичних творів уже знаходився у львівському “Каменярі”. На жаль, через “рідну” бюрократичну тяганину у видавництві поетична збірка у світ не вийшла...
  Внутрішня напруженість, своєрідні ритміка та інтонаційність творів народжують зворотній відгук у душі читача. Протест проти бездуховності та “зашореності”, надія, що людина вільною себе не лише усвідомить, а й буде такою, відгомін далекої минувшини, де жили наші горді і мужні предки, – діапазон “Світанків над Західним Бугом", позначений то іронією, то скепсисом, а найчастіше найціннішим для автора – лірикою.

  Бібліотекам Чернігівської області подаровано 20 примірників книги.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється