СУХОБОКОВ Олег Васильович

СУХОБОКОВ Олег Васильович

94(477.52)
С 91
Сухобоков, Олег Васильович.
  Давній Путивль [Текст] : монографія
/ Олег Сухобоков, Світлана Юренко ; Ін-т археології НАН України, Упр. культури Сум. облдержадмін., КЗ Сум. облради "Держ. іст.-культур. заповідник у м. Путивлі". – Київ – Суми : Університетська книга, 2019. – 343 с. : іл.

  У книзі на основі комплексного аналізу археологічних і писемних джерел простежені основні історичні періоди формування та розвитку літописного давньоруського міста Путивля, оспіваного у "Слові о полку Ігоревім", від сіверянських городищ ІХ–Х ст. в урочищах Коптєва Гора, Микільська Гірка й Городок до перетворення на центр Путивльського удільного князівства в середині XII ст. Висвітлено деякі аспекти історичного розвитку Путивля за доби пізнього середньовіччя та раннього нового часу.
  Значна увага приділена проблемам охорони і збереження археологічних пам'яток міста та перспективам його подальших археологічних досліджень. Книга багато ілюстрована картами, кресленнями, малюнками і фотознімками.
  Видання адресоване археологам та історикам, краєзнавцям, учителям, викладачам і студентам вишів, широкому загалу шанувальників давньої історії України.

  Книга містить дарчий напис

  "Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка від авторів".

20.06.2021, Київ. Підпис

 

Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється