"Монастирська праля" Олександра Горобця – епоха життя людей із Трансністрії

"Монастирська праля" Олександра Горобця – епоха життя людей із Трансністрії

06.05.2024
99
  У Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових – вельми цінне книжкове поповнення. Знаний український письменник Олександр Горобець подарував нам п'ять примірників свого нового роману "Монастирська праля". Щиро дякуємо, пане Олександре!
  На кожній книзі – окремий напрочуд оригінальний дарчий напис. Зацитуємо один із цих шедеврів.
  "Із бірюзовою ласкою засилаю на добро всім читачам Чернігівщини цей охайний томик. Нехай вам, милі друзі, везе в усьому.
  Автор – (підпис).
  м. Київ, Солом'янка.
  26.04.2024 р."

  "Монастирська праля" – це нестандартна епічна поема з відчайдушного протиборства молодої людини за життя, коли вона через невдале кохання піддалася спокусі першого смертного гріха – гордині. І вже на фінальну сцену мотузка знайдена, і навіть стілець принесено. Головну героїню твору Марту Загриву на самому краю вирви рятує уважність монахині, колишнього світського прокурора, яка вирахувала, куди могла зненацька подітися мотузка з-під монастирської білизни.
  Але це далеко не єдина драматична сцена роману. Він так оригінально побудований, що відкриє переди читачем цілу епоху життя людей із міжріччя Південного Бугу та Дністра, яке в роки Другої світової війни називалося Трансністрією (нею певний час володіла боярська Румунія), про життя тут у період окупації і про радянські часи, аж по нинішню пору, де розгортаються непрості події. Розкривається ціла епоха стосунків людей, життєвих протиріч, коли, виявляється, і кохати не можна того, кого обирає серце. Не послухаєшся – жити не дадуть.
  "Монастирська праля" – це воднораз твір унікального мовно-стилістичного звучання. Горобець тут співає не тільки своє традиційне "цінь-цвірінь", а заливається і соловейком, і чижиком, вівсянкою, жайвором, витьохкує й виволгою, басить весняним весільним бугаєм.
  Перевірте, друзі.

  Уважний шанувальник творів достойних авторів, вивчаючи кожну літеру на звороті обкладинки, безперечно, помітить небезпідставне застереження: новий роман Олександра Горобця вийшов обмеженим накладом. І його важко буде з часом розшукати… А у нас – таке багатство!
  Отже, приходьте, беріть і читайте, бо твір таки того вартий!
  Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється