Тренінг "Основи інформаційної та кібербезпеки"

Тренінг "Основи інформаційної та кібербезпеки"

27.03.2024
115
  27 березня у Хабі цифрової освіти Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбувся тренінг "Основи інформаційної та кібербезпеки" в межах проєкту "Дія. Освіта".
  Учасникам тренінгу, які пройшли курс "Основи комп'ютерної грамотності", було запропоновано продовжити навчання на онлайн-платформі "Дія. Освіта". Тут кожний громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички, навчитися вільно та безпечно використовувати цифрові технології для самоосвіти і професійного розвитку. Місія онлайн-платформи – зробити сучасні вміння й навички доступними для всіх в Україні.
  Також тренерка Олена Попович, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів, координаторка Хабу цифрової освіти, розповіла про Дію – портал державних послуг, де можна отримати всі послуги онлайн; Дію – застосунок, де всі потрібні документи зосереджено на одній локації – у смартфоні.
  Потім пані Олена поділилася з учасниками тренінгу інформацією про безпеку в інтернеті, захист пристроїв, облікових записів, персональних даних, надійність та захист паролів, двофакторну аутентифікацію тощо.
  Питання безпеки – найбільш актуальне в період воєнного стану. Кожна сучасна людина щодня проводить час в інтернеті. Але інтернет – це не тільки джерело інформації та можливість онлайн-спілкування, але й загроза інформаційної безпеки та витоку персональних даних. Окрім комп'ютерів і ноутбуків ми підключаємо до інтернету все: мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі. Щоб цього не сталося, потрібно знати основи інформаційної та кібербезпеки й дотримуватися правил.








 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється