Знайомство із зарубіжними поетами

Знайомство із зарубіжними поетами

24.03.2024
153
  Поезія в сучасному світі відіграє важливу роль як засіб вираження почуттів, думок та ідей, а також виступає засобом відображення соціальних, культурних і політичних реалій. Сучасна поезія багата на талановитих поетів із різних країн та культур. Вона відображає досвід народів, а також передає індивідуальність поетів.
  Пропонуємо вам познайомитися з декількома поетами, які вміло передають національну ідентичність у своїх творах.
  Ален Брлек (Alen Brlek) – хорватський письменник. Народився у Загребі в 1988 році. Він – автор трьох томів поезії, його вірші увійшли до кількох національних та міжнародних антологій і перекладені понад десятьма мовами. Також Брлек публікується в літературних журналах і часто, маючи досвід хіп-хопу, виконує свої твори на сцені.
  Ближче ознайомитися з творчістю поета можна за посиланням (мови – англійська, хорватська).

  
  Валентіна Нері (Valentina Neri) – італійська письменниця. Народилася в місті Кальярі, де нині й живе. Працює директором культурної асоціації Il Grimorio delle arti. Також організовує виставки та культурні події в незвичайних місцях з відомими італійськими поетами Клаудіо Даміані, Франкою Манчінеллі і Франкою Грісоні. Романи й вірші Валентіни Нері здобули визнання багатьох відомих письменників та вчених. Прочитати її вірші можна за посиланням (мови – англійська, італійська).



  Мартен ван дер Ґраф (Maarten van der Graaff) – нідерландський поет та прозаїк. Дебютував у 2013 році зі збіркою "Vluchtautogedichten" і отримав премію C. Buddingh' Prize за найкращий поетичний дебют. У своїй поезії Мартен надає форму своєму "автобіографічному Я" та розкриває гібридне суспільство, де соціальні мережі відіграють важливу роль у формуванні іміджу. Ознайомитися з віршами поета можна за посиланням (мови – англійська, нідерландська).



  Сандіп Пармар (Sandeep Parmar) – британська письменниця. Народилася в Ноттінгемі й виросла у Південній Каліфорнії. Твори, вірші та есе письменниці розкривають теми вигнання, міграції, гендерної нерівності, канонічності, історичної пам'яті й поетичної спадщини. Сандіп називають мислителем нового покоління. Послухати вірші письменниці ви можете за посиланням (мова – англійська).



  Книги цих поетів з українським перекладом ви можете знайти у відділі документів іноземними мовами Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових. Поезія сьогодні – це жива, динамічна та креативна сфера мистецтва, яка продовжує розвиватися і вражати своєю різноманітністю та оригінальністю. Тож не зволікайте, а пориньте в чудовий світ милозвучної поезії.

  Книги

  1. Брлек А. Вибрані вірші / Ален Брлек ; [пер. з хорв. А. Татаренко] = Izabrane pjesme / Alen Brlek. – Львів : [б. в.], 2018. – 39 с.
  2. Нері В. Вибрані вірші / Валентіна Нері ; [пер. з анг. Гаська Шиян] = Selected poems / Valentina Neri. – Львів : [б. в.], 2018. – 18 с.
  3. Граф М. Вибрані вірші / Мартен ван дер Ґраф ; [пер. з англ. Лев Грицюк] = Selected poems / Maarten van der Graaff. – Львів : [б. в.], 2018. – 29 с.
  4. Пармар С. Вибрані вірші / Сандіп Пармар ; [пер. з англ. Гаська Шиян] = Selected poems / Sandeep Parmar. – Львів : [б. в.], 2018. – 44 с.
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється