П'ять книжок для бібліотеки Короленка від Євгена Безуса

П'ять книжок для бібліотеки Короленка від Євгена Безуса

12.01.2023
384
  Днями до Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка знову надійшла книжкова посилка. Цього разу – з Верхньодніпровська, що на Січеславщині. Фонд нашої бібліотеки поповнять п'ять книжок, які нам подарував письменник і поет Євген Безус. Щиро дякуємо, пане Євгене! Здоров'я, миру, невичерпної енергії та нових творчих здобутків Вам.
  Розповімо про подаровані книжки трішки детальніше.
  Роман "Неприкаяні черепки імперії" – часом щемкий, а часом іронічно-саркастичний твір про долю українців, змушених обставинами життя у 90-х роках минулого століття, після розпаду совкової імперії, податися на заробітки в Чехію. Здавалось би – цивілізована країна. Але… Чужина є чужина – холодна і байдужа. А втрачені для країни чудові фахівці – це вже проблеми байдужої Батьківщини…
  "Крізь дерезу до слави" – збірка повістей та оповідань, до якої увійшли твори, сповнені драматизму людських характерів і доль, просякнуті любов'ю й добротою. А на завершення книжки ще одна грань – зразки іронічної прози.
  "Поетичні вишиванки-2". Як і перша збірка "вишиванок", це книжка досвіду та емоційного виплеску душі, що дивиться у свічадо часу й замережує словом миті, вихоплені з калейдоскопу буття. Елегійно-філософські мотиви видання змінюють публіцистичні, ліричні рядки переходять у пісенні тексти. А насамкінець на читачів чекають іронічні мінітвори автора, які він охрестив "безусасмішками". Вірші приваблюють своєю відкритістю, щирістю, змушують замислитися над чималим колом проблем, які постають у житті сучасників.
  У дитячому куточку "Почитайко" тепер житимуть "Залізничні казочки" – книжка для дошкільнят і молодших школярів, у якій розповідається про неймовірні пригоди Дідуся-паротяга, електрички й тепловоза. Ця книжка допоможе діткам зрозуміти, що гарні вчинки, взаємодопомога і дружба дають не тільки радість спілкування, а й відчуття любові до рідних, друзів та Батьківщини.
  До речі, неважко здогадатися, що головні герої "Залізничних казочок" – син, невістка й онучата пана Євгена. "Щира вдячність моєму синочку Олегу Безусу за фінансову і моральну підтримку в написанні і виданні цієї книжки". Здавалось би, простий напис, а скільки в ньому значущості й теплоти…
  "Слово глибоке і чесне". Таку назву має збірка спогадів колег та друзів колишнього голови ДніпроОНСПУ Володимира Луценка – талановитого письменника, чия літературна творчість осяяна хистом гумориста і сатирика. Євген Безус причетний до народження цього видання як упорядник.

  Луценко слів дарма не ронить,
  Таких є мало – бачить Бог.
  Хто б міг ще так розфейлетонить
  Найфейлетоннішу з епох?


  Ці рядки належать перу українського поета-сатирика Григорія Гарченка. Одна строфа – а влучніше, напевно, й не скажеш. Одразу людина перед вами – як на долоні.

  Уже цікаво? Тоді приходьте до бібліотеки!
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється